Ministerul Sănătății: 23,12 % din populația Republicii Moldova este imunizată împotriva coronavirusului
Full Article 2 minutes read

Ministerul Sănătății: 23,12 % din populația Republicii Moldova este imunizată împotriva coronavirusului

De la inițierea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, în Republica Moldova s-au vaccinat cu schema completă 23,12 % din populație. Acoperirea națională cu o doză constituie 24,11%, anunță Ministerul Sănătății, pe 6 octombrie.

Autoritățile din sănătate susțin că 90,45% din lucrătorii medicali s-au anti-Covid, iar cu schema completă – 89,20 %, ceea ce a determinat reducerea morbidității în rândul acestora cu 85%.

Cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă e înregistrată în mun. Chișinău – 34%, r. Soroca – 26%, r. Dubăsari – 25%, r. Orhei -24%. În același timp, cea mai redusă acoperire vaccinală din țară între 13% – 15% se atestă în raioanele Leova, Sângerei și UTA Găgăuzia. O rată mică de acoperire vaccinală se înregistrează și în rândul cetățenilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani.

De asemenea, până în prezent, au fost înregistrate 1.498 reacții adverse, dintre care 91.9% forme ușoare, 8.01 % forme moderate.

Până în prezent au fost administrate 1.417.312 doze de vaccin.

Amintim că secretara de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, a declarat în cadrul unei conferințe că lucrătorii medicali din Republica Moldova ar putea fi nevoiți să se vaccineze și cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva Covid-19.Acest lucru ar fi determinat de numărul mare de infectări cu Covid-19, înregistrate în ultimele săptămâni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: