Ministerul Sănătății îndeamnă persoanele care s-au tratat de COVID-19 să doneze plasmă pentru a ajuta pacienții în stare gravă
Full Article 1 minutes read

Ministerul Sănătății îndeamnă persoanele care s-au tratat de COVID-19 să doneze plasmă pentru a ajuta pacienții în stare gravă

Ministerul Sănătății face apel către toate persoanele care s-au tratat de coronavirus, să se solidarizeze cu pacienții în stare gravă și să doneze plasmă convalescentă, ce conține anticorpi împotriva virusului SARS-CoV-2.

x

Donarea de plasmă convalescentă se va efectua după două săptămâni de la externare, de către persoanele de gen masculin care au fost tratate de COVID-19, cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani, care nu au boli cronice: diabet zaharat, boli cardiovasculare și pulmonare, boli ale ficatului și rinichilor.

Persoanele pot dona plasmă atât la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, care dispune de subdiviziuni în Bălți, Cahul și Chișinău, dar și în alte centre de donare. Pentru a putea dona, persoanele vor prezenta copia extrasului eliberat de medicul de familie sau instituția spitalicească, care să confirme că au finalizat cu succes tratamentul împotriva COVID-19.

Menționăm că în perioada 13 aprilie-16 iulie 2020, 365 de persoane tratate de COVID-19, s-au solidarizat în lupta contra infecției, asigurând 1200 doze de plasmă, care au fost distribuite în instituțiile medicale în care se tratează pacienții cu forme grave și extrem de grave de COVID-19.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: