Ministrul Apărării a discutat cu omologul său britanic despre situația de securitate regională
Full Article 50 second read

Ministrul Apărării a discutat cu omologul său britanic despre situația de securitate regională

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a avut pe 23 ianuarie o discuţie telefonică cu Ministrul de stat al Forțelor Armate ale Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, James Heappey.

Cei doi oficiali au vorbit despre stadiul actual al cooperării bilaterale în domeniul apărării, perspectivele intensificării acesteia, precum și despre situația de securitate regională.

În acest context, ministrul Nosatîi şi-a exprimat gratitudinea pentru asistenţa acordată de Guvernul Marii Britanii și Irlandei de Nord Republicii Moldova și, în special, Armatei Naționale, prin intermediul proiectelor şi programelor destinate modernizării instituției de apărare.

De asemenea, Anatolie Nosatîi a apreciat contribuția părții britanice la pregătirea și instruirea efectivului Armatei Naționale.

Amintim Armata Națională a Republicii Moldova a recepționat primele trei blindate din lotul de 19 transportoare de tip Piranha din partea Guvernului Republicii Federale Germania. Echipamentele vor fi utilizate pentru instruirea calitativă a militarilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: