Ministrul Apărării, despre o eventuală mobilizare în Moldova: „Nu vă îngrijorați. Actualmente, nu există premise”
Full Article 2 minutes read

Ministrul Apărării, despre o eventuală mobilizare în Moldova: „Nu vă îngrijorați. Actualmente, nu există premise”

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi susține că tot mai des în mediul online „apar informații false și știri manipulatoare privind o eventuală mobilizare în Republica Moldova”. Oficialul menționează că actualmente, nu există premise pentru declararea mobilizării pe teritoriul țării.

„Nu vă îngrijorați! Nu vă lăsați manipulați de informații false! Vreau să vă asigur că, actualmente, nu există premise pentru declararea mobilizării pe teritoriul țării noastre. Despre acest lucru am declarat în repetate rânduri. Îndemn cetățenii să se informeze din surse credibile”, se arată într-o declarație a ministrului.

De menționat că astăzi, în mediul online a apărut o informație precum că Ministerul Apărării cere de la diverse întreprinderi private și instituții liste cu angajații lor, bărbați născuți în perioada 1996 – 2004. Informațiile urmează să fie prezentate la Centrele militare teritoriale. 

Anterior, Ministerul Apărării declara că Centrele Militar-Teritoriale municipale expediază agenților economici și instituțiilor publice scrisori de prezentare a informației cu privire la recruții și rezerviștii care activează în subordinea lor și, totodată, lista resurselor tehnico-materiale din dotarea acestora, ce pot fi rechiziționate.

„Măsura respectivă este întreprinsă pentru aprobarea Regulamentului privind activitatea administrativ-militară și efectivul-limită al organelor administrativ-militare, dar și în scopul actualizării bazei de date a CMT-urilor. Menționăm că acțiunea se efectuează zilnic și permanent și nu are nicio legătură cu situația de securitate din regiune”, comunicau reprezentanții Ministerului.

Pe 17 octombrie curent, ministrul Apărării a menționat în ce condiții moldovenii ar putea fi chemați la arme. Nosatîi declara că mobilizarea în țara noastră ar putea fi anunțată doar după decretarea stării de asediu și război, de către Parlament. Declarații în acest sens au fost făcute de ministrul Apărării în cadrul emisiunii „La 360 de grade”, de la Radio Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: