Ministrul Apărării: În curând Republica Moldova va achiziționa radare cu sprijinul UE
Full Article 50 second read

Ministrul Apărării: În curând Republica Moldova va achiziționa radare cu sprijinul UE

În curând Republica Moldova va achiziționa radare cu sprijinul Uniunii Europene. Declarația a fost făcută pentru Radio Moldova de ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, scrie Radio Moldova

Oficialul a menționat că actualele sisteme de radiolocație ale țării sunt vechi și trebuiau înlocuite de mult.

„Sisteme de monitorizare a spațiului, de radiolocației, adică radare, și sunt de la Uniunea Europeană. Totodată, vor fi folosite resursele bugetul național pentru achiziții în acest an”, a declarat ministrul Apărării.

Precizăm că Uniunea Europeană oferă Republicii Moldova 20 de milioane de euro pentru achiziția de radare, parte a unui nou sistem de apărare antiaeriană. Banii provin dintr-un pachet mai amplu de sprijin acordat prin intermediul inițiativei europene „Facilitate pentru pace”. Suma totală de care va beneficia Chișinăul se ridică la 40 de milioane de euro, decizie aprobată în luna aprilie de Consiliul Miniștrilor de Externe ai comunității europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: