Ministrul de Externe al României, adresare la Paris în sprijinul Moldovei: „E nevoie de granturi acum, nu de împrumuturi”
Full Article 2 minutes read

Ministrul de Externe al României, adresare la Paris în sprijinul Moldovei: „E nevoie de granturi acum, nu de împrumuturi”

Ministrul Afacerilor Externe al României Bogdan Aurescu a declarat pe 21 noiembrie, înaintea Conferinţei ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, desfăşurată la Paris, că țară noastră are nevoie de granturi pentru a cumpăra energie de pe piaţă. 

Oficialul român a reamintit că la Conferința ministerială a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, desfăşurată pe 15 iulie – la Bucureşti, s-a obţinut un sprijin în valoare totală de 615 milioane euro, dintre care 432,3 milioane euro asistenţă sub formă de granturi.

„Cred că este foarte important ca această conferinţă să ofere în continuare ajutor financiar. La Bucureşti am adunat 650 de milioane de euro, dintre care 432 de milioane de euro sub formă de granturi. Republica Moldova are nevoie de granturi acum, nu de împrumuturi, pentru a cumpăra energie de pe piaţă. Acesta este, probabil, cel mai important obiectiv acum”, a comunicat Aurescu, potrivit Agerpres.ro.

Al doilea obiectiv, potrivit ministrului român, este susținerea pentru implementarea reformelor necesare în procesul de integrare europeană.

„Îndeplinirea acestui obiectiv este foarte importantă, deoarece în baza acestuia, Republica Moldova poate face pasul următor: începerea negocierilor de aderare”, a spus Aurescu.

Ministrul român al Afacerilor Externe coprezidează astăzi, la Paris, cea de-a treia Conferinţă ministerială a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, instrument de sprijin creat la iniţiativa miniştrilor de externe ai României, Germaniei şi Franţei în primăvara acestui an.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: