Ministrul de Externe Nicu Popescu s-a întâlnit cu șeful Delegației UE, Peter Michalko
Full Article 2 minutes read

Ministrul de Externe Nicu Popescu s-a întâlnit cu șeful Delegației UE, Peter Michalko

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, l-a primit în vizită la Ministerul de Externe pe șeful delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. Anterior, la scurt timp de la învestirea în funcția de ministru, Nicu Popescu a discutat la telefon cu omologii săi din România și Ucraina.

Ambasadorul UE în Republica Moldova Peter Michalko, care este pe final de mandat în țara noastră, i-a făcut o vizită noului ministru de Externe. Șeful diplomației moldovene a transmis recunoștința noului Guvern pentru contribuția personală a diplomatului la procesul de integrare europeană, precum și pentru asistența constantă a UE oferită cetățenilor Republicii Moldova.

Totodată, ministrul Nicu Popescu l-a felicitat pe oficial cu prilejul numirii sale în calitate de șef al Delegației UE la Baku, urându-i succes în activitatea diplomatică ulterioară.

Amintim că, în doar câteva ore de la învestirea în funcția de ministru de Externe, Nicu Popescu a discutat la telefon cu omologul său român Bogdan Aurescu, care l-a invitat în vizită la București. Ulterior, Popescu a purtat o discuție cu ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba. Oficialii au stabilit drept priorități comune pentru perioada imediat următoare implementarea proiectelor de infrastructură, cooperarea în domeniul energetic și intensificarea schimburilor comercial-economice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: