Facebook/MAEIE

Ministrul de Externe Nicu Popescu s-a întâlnit cu șeful Delegației UE, Peter Michalko

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, l-a primit în vizită la Ministerul de Externe pe șeful delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. Anterior, la scurt timp de la învestirea în funcția de ministru, Nicu Popescu a discutat la telefon cu omologii săi din România și Ucraina.

Ambasadorul UE în Republica Moldova Peter Michalko, care este pe final de mandat în țara noastră, i-a făcut o vizită noului ministru de Externe. Șeful diplomației moldovene a transmis recunoștința noului Guvern pentru contribuția personală a diplomatului la procesul de integrare europeană, precum și pentru asistența constantă a UE oferită cetățenilor Republicii Moldova.

Totodată, ministrul Nicu Popescu l-a felicitat pe oficial cu prilejul numirii sale în calitate de șef al Delegației UE la Baku, urându-i succes în activitatea diplomatică ulterioară.

Amintim că, în doar câteva ore de la învestirea în funcția de ministru de Externe, Nicu Popescu a discutat la telefon cu omologul său român Bogdan Aurescu, care l-a invitat în vizită la București. Ulterior, Popescu a purtat o discuție cu ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba. Oficialii au stabilit drept priorități comune pentru perioada imediat următoare implementarea proiectelor de infrastructură, cooperarea în domeniul energetic și intensificarea schimburilor comercial-economice.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: