Ministrul elen de Externe vine la Chișinău. Se va întâlni inclusiv cu președinta țării
Full Article 2 minutes read

Ministrul elen de Externe vine la Chișinău. Se va întâlni inclusiv cu președinta țării

Ministrul afacerilor externe al Greciei, Nikos Dendias, va efectua astăzi, 8 septembrie, o vizită la Chișinău, la invitația viceprim-ministrului, ministrului afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova. Programul oficialului grec include întrevederi cu omologul său moldovean Nicu Popescu, președintele Maia Sandu și prim-ministrul Natalia Gavrilița.

„Discuțiile la nivelul celor doi miniștri ai afacerilor externe urmăresc identificarea celor mai potrivite căi de a avansa implementarea principalelor proiecte bilaterale. Tot în cadrul vizitei, oficialii urmează să semneze Acordul în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Republica Elenă și Aranjamentul administrativ pentru aplicarea Acordului”, se arată într-un comunicat publicat de Ministerul de Externe de la Chișinău.

Oficialii vor susține o conferință de presă începând cu ora 17:45.

***

Pe 3 septembrie, Guvernul de la Chișinău a anunțat că autoritățile din Republica Moldova și Grecia vor semna un Aranjament Administrativ pentru aplicarea Acordului în domeniul securității sociale dintre cele două state. Semnarea documentului va permite cetățenilor Republicii Moldova să beneficieze de dreptul la pensie, chiar dacă nu au realizat un stagiu minim de cotizare, de 15 ani, necesar pe teritoriul țării noastre pentru a putea primi pensia, dar au realizat această condiție prin totalizarea perioadelor de asigurare în ambele state.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: