Ministrul Justiției o acuză pe Ala Nemerenco de declarații șovine și așteaptă explicații de la Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

Ministrul Justiției o acuză pe Ala Nemerenco de declarații șovine și așteaptă explicații de la Maia Sandu

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi susține că Ala Nemerenco, consiliera președintelui Maiei Sandu pe probleme de sănătate, a făcut declarații care ar conține elemente de șovinism. În cadrul unui briefing de presă organizat de Partidul Socialiștilor (PSRM), Nagacevschi a precizat că își va cere scuze în numele guvernului de la misiunile diplomatice ale căror popoare au fost vizate și i-a cerut președintei Maia Sandu să vină cu „anumite reacții”.

„Vom denunța expunerile aparent oficiale ale consilierului pe probleme de sănătate ale președintelui Republicii Moldova, care coțin elemente de șovinism. (…) Chestiunile date vor fi denunțate ambasadelor acestor state și eu, în calitate de ministru al Justiției, trebuie să-mi cer scuze în numele reprezentanților acestor etnii, în numele Republicii Moldova, pentru că cineva își permite să atace într-un mod obraznic, vulgar, cetățenii acestor state”, a declarat Nagacesvschi și a precizat că își va cere scuze de la misiunile diplomatice ale căror popoare au fost vizate.

Mai mult, Fadei Nagacevschi a declarat că așteaptă explicații din partea președintei țării, Maia Sandu.

„Sper mult că președintele Republicii Moldova va interveni și va explica această poziție a consilierului prezidențial. Este poziția oficială a Președinției sau de poziția doamnei Nemerenco? Pentru că dacă doamna Nemerenco și-a expus părerea în mod public, cred că doamna președinte ar urma să intervină cu anumite reacții pentru a le explica consilierilor cine sunt și că prezintă pozițiile președintelui și o asemenea poziție ar putea duce la anumite conflicte pe teritoriul Republicii Moldova, dar și reacții nedorite din partea partenerilor noștri din afară”, a conchis Nagacevschi.

Reacția vine după ce Ala Nemerenco a scris pe pagina sa de Facebook un comentariu privind decizia Curții Constituționale, despre Legea cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova.

Mă miră câtă lipsă de respect față de limba română, limba băștinașilor, manifestă unii din cei pe care țara mea î-a…

Publicată de Ala Nemerenco pe Joi, 21 ianuarie 2021

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: