Ministrul Sănătății al României, amendat pentru nepurtarea măștii de protecție
Full Article 2 minutes read

Ministrul Sănătății al României, amendat pentru nepurtarea măștii de protecție

Ministrul Sănătății al României a fost amendat cu 1.500 de lei (echivalentul a  circa 305 euro) pentru nepurtarea măștii de protecție. Anunțul a fost făcut de reprezentanții poliției, la câteva zile după ce Vlad Voiculescu a fost fotografiat fără mască pe holul Parlamentului, scrie Digi24.

Este al doilea ministru din Guvernul Cîțu amendat în mai puțin de o săptămână, după Raluca Turcan, ministrul Muncii, care a primit o amendă de 500 de lei tot din cauza unor fotografii în care apărea în spațiul public fără mască.

Voiculescu a fost fotografiat luni de jurnalişti în timp ce discuta cu un alt bărbat, pe holul Parlamentului, ținând masca de protecție în mână. Cei doi vorbesc de la o distanţă mai mică de doi metri.

Într-un mesaj publicat apoi pe Facebook, ministrul Sănătății susținea că și-a dat masca jos pentru că îi era sete și că nu era nicio persoană în jurul său, deși pe imagini se vede cum discută cu un coleg, fără să poarte masca.

„Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a scris Vlad Voiculescu.

A doua zi au apărut imaginile cu Turcan care apărea fără mască în fotografii de la o operațiune de împădurire din județul Sibiu.

Premierul Florin Cîțu a spus că le-a cerut celor doi miniștri să plătească amenda. „Toți românii trebuie să respecte legea”, a declarat Cîțu.

Atât Turcan, cât și Voiculescu, au spus că au solicitat să fie amendați.

***

Amintim că, în 2020, fostul premier al României Ludovic Orban a plătit două amenzi în cuantum de 3 000 de lei românești, echivalentul a circa 620 de euro, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise. Totul s-a întâmplat cu ocazia zilei sale de naștere.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: