Facebook/Igor Dodon

Ministrului Sănătății Viorica Dumbrăveanu i-a fost oferită distincția „Ordinul de Onoare”

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a fost apreciată cu distincția de stat „Ordinul de Onoare”. Decretul privind conferirea acestora va fi publicat mâine în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Cu „Ordinul de Onoare” au fost decorați Corina Călugăru – ambasador, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei; Gheorghe Costachi – cercetător științific principal la Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice; Leonid Culiuc – academician, șef de laborator la Institutul de Fizică Aplicată; Viorica Dumbrăveanu – ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; Diana Scobioală – director al Institutului Național de Justiție.

Cu „Ordinul Republicii” a fost decorat Valeriu Chițan – președinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare; Valeriu Jereghi – scenarist și regizor; Eugeniu Știrbu – director al Filialei din Chișinău a Institutului Internațional de Monitorizare a Dezvoltării Democrației, Parlamentarismului și Respectării Drepturilor Electorale ale Cetățenilor Statelor Membre ale CSI; Vladimir Țurcan – judecător la Curtea Constituțională.

Cu Ordinul „Gloria Muncii” au fost distinși: Victor Ambroci – director al Liceului Teoretic „Spiru Haret”; Doina Bejenaru – șef de secție la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”; Maria Creminscaia – secretar al Comisiei pentru protecția socială, ocrotirea familiei, mamei și copilului a Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele Republicii Moldova; Vladimir Crivciun – consilier al vicepreședintelui Consiliului de Administrație al Societății pe Acțiuni „Moldovagaz”; Iurie Ghervas – procuror în Procuratura Generală; Valeriu Lupașcu – președinte al Centrului de Arhitectură și Design; Adrian Mircos – procuror-șef al Direcției urmărire penală și criminalistică a Procuraturii Generale; Ala Nichitcenko – membru al Prezidiului Comunității Ucrainene din Republica Moldova; Leonid Oleinicenco – președinte al Federației Moldovenești de Fotbal; Boris Stamati – șef de secție la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”; Natalia Suceveanu – șefă a Centrului de armonizare a legislației din cadrul Cancelariei de Stat; Ludmila Șișcanu – director al Liceului Teoretic „Olimp”, orașul Sângerei; Grigore Vasilachi – director al Liceului Teoretic „Mircea Eliade”.

Potrivit documentului, distincțiile au fost oferite pentru merite deosebite față de stat, muncă îndelungată şi prodigioasă în diverse domenii, înalte calități profesionale și activitate intensă pe tărâm social.

Amintim că, pe 10 iulie, președintele Igor Dodon a declarat că ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, ar putea fi decorată în timpul apropiat cu ordinul „Gloria Muncii”: „Consider că doamna Dumbrăveanu face față acestei situații destul de complicate și prestația ei de ieri a demonstrat că avem un profesionist în fruntea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

Amintim că Viorica Dumbrăveanu, în prezent, urmează un tratament, după ce s-a infectat cu COVID-19. NM a încercat să afle dacă ministrul Sănătăți se tratează acasă sau în spital, însă purtătoarea de cuvânt a MSMPS nu ne-a răspuns la întrebare.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Максим Андреев/NewsMaker

MAE: Plahotniuc nu are pașaport diplomatic moldovenesc valabil

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a comunicat că oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc, care a fost arestat în Grecia, nu deține niciun pașaport diplomatic valabil emis de autoritățile Republicii Moldova. Precizare vine în contextul informațiilor poliției elene despre perchezițiile în vila în care se ascundea Plahotniuc, în care au fost găsite 17 pașapoarte false din diferite țări.

Vladimir Plahotniuc în prezent, nu deține un pașaport diplomatic valabil emis de autoritățile Republicii Moldova. Pașaportul i-a fost anulat imediat după încetarea mandatului de deputat și radiat din evidențele ministerului, conform procedurilor legale. Autoritățile competente, naționale și internaționale, au fost informate în mod corespunzător”, a transmis MAE.

Amintim că, pe 22 iulie, oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc a fost reținut în Grecia. Presa a scris că, împreună cu Plahotniuc, a mai fost reținut ex-deputatul Constantin Țuțu, considerat omul de încredere al oligarhului. Informația nu a fost, însă, confirmată oficial de autoritățile din Republica Moldova.

Potrivit presei, Plahotniuc și Țuțu locuiau de mai mult timp într-o vilă luxoasă din sudul Atenei. Poliția greacă a percheziționat deja locuința, unde a depistat aproximativ 155 000 de euro, 17 pașapoarte false din diverse state, telefoane mobile și computere, precum și câteva ceasuri de lux. De asemenea, oamenii legii au confiscat un automobil marca Skoda Kodiaq, folosit de Plahotniuc pentru deplasări.

Pe 23 iulie, Procuratura Generală a Republicii Moldova a comunicat, cu referire la datele autorităților elene, că Plahotniuc a fost plasat în arest preventiv pentru 40 de zile. În ajun, Ministerul Justiției al Republicii Moldova a anunțat deja că a demarat procedurile de extrădare.

Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, atunci când democrații au pierdut puterea. Oligarhul, care se afla în urmărire internațională, este învinuit în țara noastră de comiterea mai multor infracțiuni, printre care: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie în proporții deosebit de mari, precum și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Pe de altă parte, Constantin Țuțu este vizat într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogăţirii ilicite, în perioada anilor 2014 – 2018. Ca și Plahotniuc, Țuțu se afla în lista persoanelor date în căutare internațională.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: