Misiunea OSCE în Moldova condamnă încercările de destabilizare a situației din Zona de Securitate și Transnistria
Full Article 1 minutes read

Misiunea OSCE în Moldova condamnă încercările de destabilizare a situației din Zona de Securitate și Transnistria

Misiunea OSCE în Moldova condamnă toate încercările de destabilizare a situației din Zona de Securitate și Transnistria. Totodată face apel la toate părțile să mențină calmul și să se abțină de la orice acțiune, care ar putea submina încrederea și stabilitatea de pe ambele maluri ale râului Nistru.

„Misiunea menține contacte regulate cu omologii relevanți, monitorizează îndeaproape evoluțiile din cadrul mandatului său și evaluează cu atenție elementele incidentelor”, a precizat OSCE.

Amintim că așa-numitul „Consiliul de Securitate al Transnistriei” s-a convocat pe 26 aprilie în ședință, în urma exploziilor care s-au produs în ultimele 24 de ore în regiune și a declarat „cod roșu de alertă teroristă”. Tiraspolul a dezvăluit că tratează drept „atacuri teroriste” incidentele de la serviciul de securitate (MGB) din Tiraspol, unitatea militară din satul Parcani și turnurile de comunicații din apropierea localității Maiak.

Președinta R. Moldova Maia Sandu convoacă astăzi ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană. Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora 13.00, la Președinție. După ședință, la ora 15.00, Președinta Maia Sandu va susține un briefing de presă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: