Mitropolitul Serafim al Greciei a fost reținut pentru că a oficiat o slujbă în timpul epidemiei de COVID-19
Full Article 2 minutes read

Mitropolitul Serafim al Greciei a fost reținut pentru că a oficiat o slujbă în timpul epidemiei de COVID-19

Poliția l-a reținut pe mitropolitul Serafim de Kythira al Greciei, pentru că a încălcat restricțiile impuse de autorități, cu privire la interzicerea oficializării slujbelor în biserici, din cauza riscului de răspândire a pandemiei de COVID-19, scrie RBC, care citează publicația Vima Orthodoxias.

Astfel, în data de 20 martie, mitropolitul a deschis Catedrala Răstignirea lui Hristos de pe insula Kythira și a invitat credincioșii la slujbă.

Ajuns la secția de poliție, mitropolitul a declarat oamenilor legii că nu a primit indicații de la arhiepiscopul Atenei și a întregii Grecii, Ieronim, privind interzicerea oficierii slujbelor religioase.

După ce au încheiat procesul verbal, oamenii legii l-au eliberat pe mitropolit. Nu înainte de a-l avertiza că în caz că situația se va repeta, acesta va fi acționat în judecată.

În prezent, în Grecia sunt circa 500 de persoane infectate cu COVID-19. De asemenea, au fost înregistrate cel puțin 13 decese.

Precizăm că, în Republica Moldova, slujitorii bisericilor au dreptul de a oficia sluje religioase, cu respectarea anumitor măsuri de precauție.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: