Mitropolitul Vladimir atrage atenția guvernării asupra „adoptării unor legi ce vin în contradicție cu istoria, cultura și moralitatea”
Full Article 2 minutes read

Mitropolitul Vladimir atrage atenția guvernării asupra „adoptării unor legi ce vin în contradicție cu istoria, cultura și moralitatea”

Mitropolitul Vladimir a lansat un apel către guvernare prin care critică ratificarea de către Parlament a Convenției de la Istanbul. Mitropolitul accentuează că „biserica este separată de stat, însă aceasta nu este separată de societate”. Din acest considerent, biserica ortodoxă nu poate să se izoleze de societate și de procesele sociale.

„Biserica atrage atenția în mod special autorităților asupra momentului crucial din istoria neamului! Într-o astfel de situație critică, este cu totul inadmisibilă promovarea și adoptarea unor legi ce vin în contradicție cu istoria, credința ortodoxă, cultura și moralitatea, dar și tradițiile bimilenare ale poporului nostru.(…). Dumnezeu ne mai dă o ultimă șansă, să nu o ratăm! În aceste vremuri de cumpănă pentru țară și popor, părintește îndemn clerul și credincioșii, indiferent de etnia și limba vorbită, să înalțe rugăciuni pentru luminarea conducerii și pentru propășirea țării”, a conchis Mitropolitul Vladimir.

Anterior biserica ortodoxă din Moldova și-a mai expus public îngrijorările față de ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

Convenția de la Istanbul a fost dur criticată și de către Episcopia de Ungheni și Nisporeni. Într-o adresare, publicată pe 15 octombrie, Episcopia susține că termenul de „gen” folosit de Convenția de la Istanbul se referă  la „sexul social”.

Prin ratificarea Convenției, autoritățile Republicii Moldova se angajează ca violenţa împotriva femeilor să fie pedepsită în mod corespunzător, să fie alocate resurse pentru asigurarea funcţionalităţii centrelor de criză pentru victimele violenței, linii telefonice de urgenţă care să fie disponibile 24 din 24 de ore, adăposturi pentru victimele violenţei, servicii de consiliere psihologică şi juridică, dar și alte măsuri.
Moldova este a 35-a țară care ratifică Convenția de la Istanbul.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: