Moldelectrica nu va mai face publice anumite date. Gavrilița: Ucraina și unele țări europene ne-au recomandat să nu publicăm
Full Article 2 minutes read

Moldelectrica nu va mai face publice anumite date. Gavrilița: Ucraina și unele țări europene ne-au recomandat să nu publicăm

Nu toată informația despre furnizarea energiei electrice în Republica Moldova va mai fi publicată pe site-ul Moldelectrica, așa cum se practica până acum câteva zile. În cadrul ediției din 21 noiembrie a emisiunii „În Profunzime” de la PRO TV Chișinău, premierul Natalia Gavrilița a precizat că decizia a fost luată la recomandarea autorităților din Ucraina și din alte țări europene, după atacul masiv asupra infrastructurii energetice din țara vecină, care a provocat pene de curent și în Republica Moldova.

„Sunt anumite lucruri care după aceste atacuri nu se mai publică pe anumite site-uri. Și aceasta se face în toată Europa. Sunt anumite informații de pe site-ul Moldelectrica care nu mai sunt publicate, pentru că am avut discuții cu mai mulți actori – și Ucraina și mai multe țări europene, care au recomandat să nu publicăm toată informația pentru că este mai ușor să se determine în ce locații pot fi provocate mai multe daune”, a argumentat prim-ministrul Natalia Gavrilița.

Pe 15 noiembrie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra obiectivelor de infrastructură energetică din Ucraina. Președintele Vladimir Zelenski a precizat că peste 10 milioane de ucraineni au rămas fără curent electric. Bombardamentele au provocat pene de curent și în Republica Moldova.

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a precizat că în mai multe localități din Moldova a fost întreruptă furnizarea curentului electric din cauza faptului că una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvență). Oficialul a subliniat că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: