Moldelectrica nu va mai face publice anumite date. Gavrilița: Ucraina și unele țări europene ne-au recomandat să nu publicăm
Full Article 2 minutes read

Moldelectrica nu va mai face publice anumite date. Gavrilița: Ucraina și unele țări europene ne-au recomandat să nu publicăm

Nu toată informația despre furnizarea energiei electrice în Republica Moldova va mai fi publicată pe site-ul Moldelectrica, așa cum se practica până acum câteva zile. În cadrul ediției din 21 noiembrie a emisiunii „În Profunzime” de la PRO TV Chișinău, premierul Natalia Gavrilița a precizat că decizia a fost luată la recomandarea autorităților din Ucraina și din alte țări europene, după atacul masiv asupra infrastructurii energetice din țara vecină, care a provocat pene de curent și în Republica Moldova.

„Sunt anumite lucruri care după aceste atacuri nu se mai publică pe anumite site-uri. Și aceasta se face în toată Europa. Sunt anumite informații de pe site-ul Moldelectrica care nu mai sunt publicate, pentru că am avut discuții cu mai mulți actori – și Ucraina și mai multe țări europene, care au recomandat să nu publicăm toată informația pentru că este mai ușor să se determine în ce locații pot fi provocate mai multe daune”, a argumentat prim-ministrul Natalia Gavrilița.

Pe 15 noiembrie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra obiectivelor de infrastructură energetică din Ucraina. Președintele Vladimir Zelenski a precizat că peste 10 milioane de ucraineni au rămas fără curent electric. Bombardamentele au provocat pene de curent și în Republica Moldova.

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a precizat că în mai multe localități din Moldova a fost întreruptă furnizarea curentului electric din cauza faptului că una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvență). Oficialul a subliniat că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: