Banca comercială „Moldindconbank” SA are o nouă structură a consiliului de administrare. Anunțul a fost făcut de Banca Națională a Moldovei, într-un comunicat publicat astăzi, 2 decembrie. Totodată, potrivit sursei citate, mandatele administratorilor temporari care exercitau funcțiile de membri ai consiliului băncii vor înceta.
În cadrul ședinței de vineri, 29 noiembrie, a Băncii Naționale, a fost stabilită noua componență a consiliului „Moldindconbank”. Aceasta este formată din cinci persoane.
Nikolaos Barlagiannis (Republica Elenă) are o experiență vastă în conducerea companiilor mari. Această experiență include atât gestionarea curentă, cât și cea strategică a companiilor, precum și gestionarea proceselor de restructurare, achiziții, fuziuni și emiterea titlurilor de valoare.
Nikolay Nikolov (Bulgaria) dispune de experiență în domeniul consilierii în afaceri și în activitatea investițională. Acesta a acumulat experiență de peste 18 ani în exercitarea funcțiilor de conducere în cadrul mai multor companii din Bulgaria.
Ana Spînu (Republica Moldova) este doctor în științe economice, conferențiar universitar în cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova. Ana Spînu dispune de experiență de peste 20 de ani în domeniul academic.
Tamjid Hossain Basunia (Marea Britanie) în ultimii 10 ani a exercitat funcții de membru al Consiliului în cadrul unor bănci din Federația Rusă. Acesta dispune de o experiență de circa 38 de ani în domeniul auditului, făcând parte din echipa uneia din cele mai mari companii de audit cu renume mondial – PricewaterhouseCoopers.
Gaël, Jean-Marie, Ghislain, Gérard du Breil de Pontbriand (Franța) este doctor în științe economice cu experiență semnificativă în sectorul financiar-bancar și în domenii conexe. În ultimii 10 ani a fost membru al consiliului în cadrul mai multor entități din sectorul financiar, inclusiv bănci mari din spațiul european (Franța, Slovenia).
Menționăm că BC „Moldindcondbank” S.A. activează în regim normal și presteaza toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.