Moldindconbank: O familie din Comrat s-a mutat în propria locuință și plătește o rată mai mică la credit decât chiria

După mai mulți ani de chirie, Valentina Uzun împreună cu soțul și cei patru copiii ai săi, s-au mutat în sfârșit la casă nouă. Acest lucru a fost posibil datorită unui credit imobiliar de la Moldindconbank, cu ajutorul căruia și-au cumpărat un apartament cu trei odăi în orașul Comrat, UTA Găgăuzia.

”Familiei noastre mari și unite îi lipsea un apartament propriu. În cazul nostru, creditul imobiliar a fost o soluție convenabilă”, a povestit Valentina.

Soții Uzun au analizat piața, și cea mai bună ofertă au găsit-o la Moldindconbank. Ei au luat un credit imobiliar în valoare 542 000 de lei, pe o perioadă de 25 de ani, cu zero comision de acordare şi o dobândă avantajoasă. Ca urmare, familia Valentinei s-a mutat în casă nouă, iar rata lunară este de 4 384 de lei, fiind mai mică decât chiria anterioară.

”Imaginați-vă, plata lunară pentru un apartament străin era mai mare decât pentru propria locuință. Acum avem siguranța şi confortul de care aveam nevoie”, a menționat Valentina.

Moldindconbank prelungește oferta promoțională la credite imobiliare până la finele anului! Beneficiați acum de o rată a dobânzii de la 4,9% şi zero comisiona de acordare, iar dacă achitați în altă parte mai mult, atunci puteți trece creditul dvs. la Moldindconbank cu zero comision de refinanţare. Mai multe detalii despre ofertă, aflați aici.

Moldindconbank – mereu alături!

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Seceta face ravagii în Ștefan Vodă. Culturile de porumb și floarea-soarelui, „grav afectate”: „Avem o situație critică”

Starea culturilor de grupa a doua – în special porumbul și floarea-soarelui – este una „critică”, a constatat secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii, Vasile Șarban, în urma unei vizite efectuate pe terenurile agricole din raionul Ștefan Vodă. Potrivit oficialului, lipsa precipitațiilor și temperaturile ridicate din ultimele luni „au afectat grav culturile”, punând în pericol recolta din acest an.

Secretarul de stat a vizitat mai multe terenuri din satele Crocmaz, Cioburciu și Slobozia, unde a discutat cu fermierii despre dificultățile cu care se confruntă.

„Am venit astăzi în Ștefan Vodă pentru a vedea personal care este situația din teren și pentru a discuta cu fermierii despre dificultățile cu care se confruntă. Este clar că avem de-a face cu o situație critică”, a declarat Vasile Șarban.

Potrivit acestuia, deși în seara zilei precedente au fost înregistrate cantități reduse de ploaie, acestea nu au fost suficiente pentru a salva culturile.

„O bună parte a suprafețelor cultivate cu porumb este deja compromisă, iar în cazul florii-soarelui, plantele sunt într-o fază avansată de dezvoltare, cu calatidiile subdezvoltate, ceea ce afectează grav potențialul de producție. Dacă în perioada imediat următoare nu vor fi înregistrate precipitații semnificative, se așteaptă pierderi considerabile la ambele culturi”, susține oficialul.

Un exemplu relevant este gospodăria „Ecoalimentprim”, care administrează 1050 de hectare cultivate cu culturi de câmp. Fermierii de aici spun că au nevoie urgentă de investiții în sisteme moderne de irigație pentru a putea face față secetei.

De asemenea, din cauza secetei, sunt afectate și plantațiile de prun, chiar și pentru recolta deja diminuată în urma înghețurilor târzii din primăvară.

În context, Vasile Șarban a subliniat importanța accelerării proiectelor de reabilitare a infrastructurii de irigații și a aplicării tehnologiilor agricole adaptate noilor realități climatice.

„Fermierii încep să conștientizeze tot mai mult rolul esențial al acestor investiții, iar soluții precum tehnologia de conservare a solului No till, deși nu sunt miraculoase, oferă o anumită protecție culturilor în perioadele de secetă, menținând umiditatea în sol pentru o perioadă mai îndelungată. Dialogul cu fermierii, colectarea datelor privind pierderile și promovarea soluțiilor durabile vor rămâne priorități ale ministerului în gestionarea efectelor schimbărilor climatice asupra agriculturii naționale”, a subliniat secretarul de stat.

(VIDEO) România îl acuză pe Ceban de legături cu Kremlinul/ Un nou scandal la TRM/ Ploi puternice în Moldova

Cele mai importante știri din Moldova și din lume în noua ediție NewsMaker!
Subiectele ediției:
— Ucraina are un nou Guvern. De cine este condus?
— România explică interdicția lui Ceban: din cauza legăturilor cu Rusia
— Secetă și caniculă: cum supraviețuiesc oamenii de la sate
— Avocatul Copilului critică politizarea cazului elevei bătute
— Ploi și furtuni: Cod Galben în toată Moldova
— Podul de pe strada Ismail, subiect de dispută între PAS și Primărie
— Postul public de televiziune a rămâs fără conducere?
— Grosu și Recean, primii pe lista PAS pentru parlamentare
— Gruparea „Patron”, condamnată în Franța
— Chișinăul, înconjurat de „Drumul Crucii”
— Blocul „Victorie” condamnă sancțiunile impuse de UE
— Năstase nu exclude că va candida la parlamentare
— Dragalin nu va putea ocupa funcții publice timp de cinci ani
Abonați-vă la NewsMaker – cele mai actuale știri fără cenzură.
Nu uitați să apăsați pe clopoțel pentru a nu rata noile ediții: zilnic, la 15:00 și 19:00, de luni până vineri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Militarii moldoveni vor participa la un exercițiu NATO în Georgia

Militarii Armatei Naționale vor participa la exercițiul multinațional NATO „Agile Spirit 2025”, care se va desfășura în perioada 23 iulie – 7 august, în centrele de instruire din Georgia.

Potrivit Ministerului Apărării, ofițerii, sergenții și soldații moldoveni vor colabora cu militari din România, Bulgaria, Statele Unite ale Americii, Polonia, Lituania, Georgia și alte state participante.

Conform sursei citate, scopul exercițiului este de a îmbunătăți capacitățile de acțiune ale armatelor participante și de a le ajuta să colaboreze mai eficient între ele în cadrul operațiilor internaționale de menținere a păcii.

Demander à ChatGPT

Militarii moldoveni se antrenează în cadrul „Agile Spirit”, începând cu anul 2023.

PAS cere reparații urgente la podul Ismail: „Îl îndemnăm pe Ceban să coboare pe pământ și să colaboreze”. Reacția Primăriei

După ce o bucată din podul de pe strada Ismail din Chișinău s-a desprins și a căzut pe carosabil, consilierii municipali ai fracțiunii PAS au susținut joi, 17 iulie, o conferință de presă în care au cerut măsuri urgente din partea autorităților locale pentru reabilitarea construcției.

Aceștia solicită publicarea proiectului tehnic de reabilitare a podului, inițierea discuțiilor cu autoritățile centrale pentru a găsi finanțare, precum și includerea subiectului pe ordinea de zi a Consiliului Municipal Chișinău și în bugetul capitalei.

Grinzile și pilonii acestui pod din beton sunt fisurați și afectați de coroziune, iar elementele marginale – bordurile și parapetele – sunt grav deteriorate. Hidroizolația a expirat acum 25 de ani, permițând infiltrarea apei în structura de rezistență”, a declarat Dumitru Ivanov, vicepreședinte al fracțiunii PAS.

Potrivit acestuia, expertizele tehnice din 2019 arătau deja că podul are nevoie de reconstrucție capitală, dar, spune el, „administrația Ceban nu a întreprins nimic concret și nu a prevăzut niciun leu pentru reparații în bugetele din 2024 și 2025”.

Deputatul PAS Lilian Carp a criticat lipsa de reacție din partea primarului general Ion Ceban, pe care îl acuză că „ignoră riscurile reale” pentru locuitorii orașului.

Ivan Ceban Kremlinovici continuă să ignore pericolul real care amenință zilnic viața chișinăuienilor. Stimabile Kremlinovici, așa arată Chișinăul când nu îl privești de pe dronă. Ca și podul Ismail, unde ai închis ochii intenționat la gravitatea problemei, s-a întâmplat și cu toate întreprinderile municipale aduse la prag de faliment. În ultimul ceas îl îndemnăm pe Ivan Ceban să lase foile și tezele primite de la prietenii săi de la Moskova, să coboare pe pământ, sau pe „plitka” pusă de el să meargă la colaborare, să votăm un buget pentru oameni, care să conțină soluții la problemele reale ale Chișinăului. Să se lepede de toți penalii și profesioniștii în scheme”, a spus Carp.

Primăria Chișinău respinge acuzațiile, catalogând declarațiile PAS drept „minciuni și manipulare“.

A fost anunțat că proiectul se află în faza de expertizare, iar după finalizarea tuturor procedurilor legale, va fi posibilă inițierea achiziției publice pentru lucrările de reparație a podului. În prezent, la podul Ismail au fost efectuate lucrări de conservare a structurii, iar în continuare se desfășoară lucrări de mentenanță pentru asigurarea securității, urmând ca podul să fie reabilitat în același mod”, se arată într-un comunicat emis de Primărie.

La rândul său, viceprimarul Ilie Ceban a calificat incidentul drept „izolat” și a sugerat că subiectul este exagerat în scopuri politice.

„A căzut o piatră de pe un pod aflat în conservare. Un incident izolat, dintr-o zonă care oricum este în așteptarea unui proiect de renovare, imediat ce se finalizează lucrările la podul Mihai Viteazul. Dar pentru unii, este suficient pentru a lansa acuzații, a căuta vinovați și a transforma o situație gestionabilă într-o „criză”. Dacă nu sunt știri bombă… nu-i problemă, le inventăm!”, a scris acesta într-o postare pe Facebook.

Amintim că miercuri, 16 iulie, o bucată de beton s-a desprins din podul de pe strada Ismail din Chișinău și a căzut pe carosabil, fără a provoca victime. Incidentul, surprins de o cameră de bord și devenit viral pe rețelele sociale, a stârnit îngrijorare în rândul șoferilor. Primăria recunoaște starea precară a podului și anunță că proiectul de reabilitare se află în prezent în faza de expertizare. Momentul în care bucata de beton se desprinde și cade o puteți vedea AICI.

Igor Grosu / Facebook

Grosu salută apelul veteranilor la unitate și vigilență, înainte de alegeri: „Ei știu care este cel mai mare pericol pentru Moldova”

Președintele Parlamentului și liderul PAS, Igor Grosu, a salutat apelul public lansat de veteranii războiului de pe Nistru, care cer autorităților să ia măsuri pentru contracararea influenței Kremlinului și apărarea suveranității Republicii Moldova. Într-o postare pe rețelele de socializare, oficialul anunță că a primit „cu multă responsabilitate” declarația semnată de veterani, prin care își reconfirmă sprijinul pentru statalitate, integritate teritorială și parcursul european al țării.

„Veteranii noștri știu cel mai bine care este cel mai mare pericol pentru independența și libertatea Republicii Moldova, dar și ce înseamnă să-ți aperi țara. Ei au simțit pe propria piele ce înseamnă un război, cum este să-ți pierzi camarazii și cât valorează integritatea teritorială a statului nostru. Tocmai de aceea, vocea lor contează enorm”, a scris Grosu pe rețele.

Liderul PAS și președintele Legislativului a reafirmat, în acest context, angajamentul guvernării de a lupta împotriva propagandei ruse și a influenței politicienilor pro-Kremlin. Potrivit lui Grosu, „Moldova este pe calea cea dreaptă – spre libertate, democrație și integrare europeană”.

„Împreună cu acești oameni curajoși, vom face tot ce ne stă în putință pentru a păstra pacea acasă. Vom continua să demontăm propaganda rusă, să denunțăm acordurile învechite care ne țin ancorați în trecut și să ne opunem ferm politicienilor pro-Kremlin care încearcă să ne abată de la drumul ales de cetățeni”, a conchis Grosu.

Precizăm că veteranii războiului pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova din 1992 au acuzat Kremlinul și partidele pro-ruse din țară că au declanșat un „război hibrid periculos” împotriva ordinii constituționale. Într-un apel public adresat autorităților, aceștia au cerut retragerea necondiționată a trupelor militare ruse din stânga Nistrului, inițierea unor alianțe internaționale de apărare și măsuri pentru protejarea suveranității și parcursului european al Republicii Moldova. La sfârșitul adunării, participanții au mers într-un marș pașnic către clădirea Parlamentului, unde au înmânat oficial apelul public adoptat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: