Moldova: 751 de persoane vaccinate contra COVID-19 în prima zi de campanie
Full Article 2 minutes read

Moldova: 751 de persoane vaccinate contra COVID-19 în prima zi de campanie

Astăzi a fost lansată campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova. Primii care sunt vaccinați lucrătorii medicali din secțiile de reanimare, anestezie și terapie intensivă, apoi vor urma cei din secțiile cu profil COVID-19. Pe 2 martie au fost vaccinați 751 de persoane. Acest lucru a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă a Ministerului Sănătății de către epidemiologul Agenției Naționale de Sănătate Publică Alexei Țurcan.

Potrivit Ministerului Sănătății, cei vaccinați sunt angajați ai unităților de terapie intensivă, ai secțiilor de reanimare și al altor departamente în care sunt tratați persoanele cu COVID-19. Ministerul a adăugat că niciunul dintre cei vaccinați nu a avut efecte adverse.

Datele tuturor vaccinaților au fost introduse într-un registru special.

Amintim că în Moldova, pe 2 martie, prima persoană a fost vaccinată împotriva coronavirusului. A fost Alexandru Botizatu, șeful Departamentului de Anestezie și Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

Menționăm că sunt necesare două doze pentru a vaccina o persoană, la opt săptămâni distanță.

Conform planului autorităților, vaccinarea va fi efectuată în trei etape. În primele două luni de vaccinare, este planificată vaccinarea a 70 de mii de lucrători medicali și asistenți sociali.

În cea de-a doua etapă, în următoarele patru luni, persoanele de peste 60 de ani, persoanele cu boli cronice, profesorii, polițiștii, militarii și lucrătorii din închisori vor fi vaccinați. Potrivit Ministerului Sănătății, acesta este de aproximativ 733 mii de persoane.

A treia etapă, în care restul populației va fi vaccinată, va dura până la formarea imunității colective în țară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: