Moldova a achiziționat aproape 3 mii de proteze. Ministerul Sănătății intenționează să scape de rândurile pentru operații
Full Article 50 second read

Moldova a achiziționat aproape 3 mii de proteze. Ministerul Sănătății intenționează să scape de rândurile pentru operații

Până la sfârșitul anului 2020, aproape 3 mii de proteze articulare vor fi livrate în Moldova pentru operații de artroplastie programate pentru 2020-2021. Acest lucru a fost anunțat pe 11 noiembrie de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Ministerul Sănătății a subliniat că au achiziționat 1 060 de proteze de genunchi și 1 794 de proteze de șold. În primul rând, cei care sunt deja pe lista de așteptare se vor putea înscrie la operație.

Compania Națională de Asigurări în Sănătate va supraveghea completarea listei electronice a pacienților.

Ministerul Sănătății a adăugat că ar trebui să intre în vigoare o nouă lege, datorită căreia operația de endoproteză poate fi urgentată din motive medicale.

Amintim că în 2018 și 2019, problema lipsei protezelor s-a înrăutățit în Moldova. Din cauza livrării tardive a protezelor, 58 din 478 de intervenții chirurgicale planificate de înlocuire a genunchiului și șoldului au trebuit amânate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: