Moldova ar putea implementa un cadru instituțional de luptă împotriva corupției mari preluat din România
Full Article 2 minutes read

Moldova ar putea implementa un cadru instituțional de luptă împotriva corupției mari preluat din România

Cadrul instituțional de luptă împotriva corupției mari și a crimei organizate din România ar putea fi preluat și implementat în Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat ministrul Justiției Sergiu Litvinenco, pe 10 decembrie, în urma întrevederii cu procurorul general al României și alți doi procurori-șefi.

„Am avut onoarea să mă întâlnesc cu doamna Gabriela Scutea, Procuror General al României, cu domnul Crin-Nicu Bologa, Procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și cu doamna Oana Daniela Pâțu, Procuror șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Am discutat despre modul de organizare și funcționare a instituțiilor Ministerului Public din România”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Șeful de la Justiție a mai menționat că în următorii patru ani de mandat își dorește crearea unor instituții puternice și funcționale.

Amintim că  din componența comisiei de evaluare a activității procurorului suspendat Alexandr Stoianoglo, urma să facă parte și procurorul din România Mariana Alexandru. Ulterior, pe 2 decembrie, acesta a fost exclus. Procurorul general al României Gabriela Scutea a declarat că un procuror care lucrează în România nu are dreptul să participe la activitatea unei asemenea comisii în afara țării. Scutea a făcut trimitere inclusiv la legislația celor două țări.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: