Moldova, atacată la Curtea de Apel a Suediei în dosarul Aeroportului Chișinău: „Arbitrajul de la Stockholm nu a examinat esența litigiului”
Full Article 2 minutes read

Moldova, atacată la Curtea de Apel a Suediei în dosarul Aeroportului Chișinău: „Arbitrajul de la Stockholm nu a examinat esența litigiului”

Compania KomaksAvia Airport Invest, acționarul majoritar la Avia Invest, care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, a depus vineri, 11 noiembrie, cererea de apel la Curtea de Apel Suedeză, cu referire la hotărârea arbitrală din 3 august 2022 la procesul împotriva Republicii Moldova.

Compania informează că avocații lor ar fi prezentat dovezi ale unei decizii arbitrale superficiale și ilegale bazate pe ipoteze și aspecte politice evidente ale acestei dispute.

„Argumentele recursului demonstrează în mod convingător că, în decursul procedurilor, poziția Republicii Moldova și așa-numitele „probe” ale reprezentantului statului s-au bazat pe presupuneri și pe informații false, deseori preluate din mass-media”, a scris KomaksAvia Airport Invest.

Instituția reinterează că decizia arbitrajului nu încetează, nu modifică și nu influențează existența contractului de concesiune a aeroportului Chișinău. Totodată, compania subliniază că Arbitrajul de la Stockholm nu a examinat esența litigiului, ci doar chestiuni de procedură.

„Republica Moldova a evitat prin toate mijloacele posibile examinarea cauzei în fond, realizând că o astfel de desfășurare a evenimentelor va fi urmată de pierderea cauzei.

KomaksAvia Airport Invest Ltd face apel către toate persoanele interesate să obțină informații obiective despre esența acestui litigiu, sensul deciziei arbitrale din 08.03.2022 și argumentele contestației, direct de la compania Avia Invest SRL”, a adăugat compania.

Amintim că pe 3 august Avia Invest SRL a anunțat că arbitrajul de la Stockholm a interzis rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: