Moldova, Georgia, Ucraina și Azerbaidjan au semnat decizia de constituire a unui grup permanent al GUAM în domeniul comunicării strategice
Full Article 2 minutes read

Moldova, Georgia, Ucraina și Azerbaidjan au semnat decizia de constituire a unui grup permanent al GUAM în domeniul comunicării strategice

Miniștrii de externe ai Republicii Moldova, Georgiei, Ucrainei și Azerbaidjanului au semnat, la New York, decizia de constituire a unui grup permanent al GUAM în domeniul comunicării strategice. Anunțul a fost făcut de către vicepremierul Nicu Popescu, pe pagina sa de Facebook.

Vicepremierul, ministru al Afacerilor Externe Nicu Popescu a anunțat că a discutat la New York cu miniștrii de externe ai Georgiei, Ucrainei și Azerbaidjanului în formatul statelor membre ale GUAM.

„Cu acest prilej, am reafirmat angajamentul nostru față de promovarea unei cooperări eficiente și orientate spre rezultate la nivel regional, inclusiv în contextul deținerii de către Republica Moldova a președinției în exercițiu în cadrul GUAM la anul viitor. Am salutat eforturile organizației de extindere a relațiilor cu alte state și organizații, pledând în același timp pentru intensificarea eforturilor de a spori atenția pentru arealul GUAM, precum și pentru consolidarea cooperării sectoriale în domenii precum infrastructura, mediul și digitalizarea”, a menționat Nicu Popescu.

În context, a fost semnată decizia de constituire a unui grup permanent al GUAM în domeniul comunicării strategice. Potrivit vicepremierului Nicu Popescu, inițiativa va contribui la sporirea vizibilității organizației, precum și la promovarea imaginii acesteia, prin diferite mijloace aferente diplomației digitale și comunicării publice.

GUAM este o inițiativă regională din patru state, denumirea ei provine de la inițialele statelor fondatoare: Georgia, Ucraina, Republica Azerbaidjan și Republica Moldova. Inițial, erau cinci state (Uzbekistan), iar această organizație se numea GUUAM.

Ministrul de Externe Nicu Popescu se află în SUA în marja Segmentului înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Oficialul face parte din delegația preșdintei țării Maia Sandu. În seara de miercuri, 22 septembrie, ora 20:00, ora Chișinăului, șefa statului a susținut un discurs de la tribuna ONU.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: