Moldovagaz cere ANRE revizuirea tarifelor și prețurilor reglementate la gazele naturale
Full Article 1 minutes read

Moldovagaz cere ANRE revizuirea tarifelor și prețurilor reglementate la gazele naturale

SA „Moldovagaz” a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) revizuirea tarifelor și prețurilor reglementate la gazele naturale, se arată într-un comunicat de presă publicat pe 17 septembrie.

Tarifele și prețurile la gazele naturale ar urma să fie revizuite începând cu 1 octombrie 2020. Conform calculelor efectuate în baza Metodologiei existente, tariful mediu final pentru gazele naturale furnizate va constitui 4 083 lei pentru o mie de metri cubi, sau cu 7,6% mai puțin în comparație cu tariful mediu actual pentru consumatorii finali, se mai arată în comunicat.

Amintim că, pe 10 iulie, în cadrul platformei online „Președintele răspunde” Igor Dodon a declarat că, de la 1 octombrie, tarifele pentru gaz vor scădea, inclusiv pentru consumatorii finali. De asemenea, ar putea fi recalculate tarifele la energie electrică.

Pe 8 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, directorul companiei Moldovagaz Vadim Ceban a declarat că, în perioada celui de-al patrulea cvartal al anului 2020, tariful la gaz pentru consumatorii finali s-ar putea ieftini cu 8%.

Menționăm că, în prezent, Moldova cumpără gaz cu un preț mediu de 145$ pentru 1000 de metri cubi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: