Moldoveanul, care și-a exploatat sexual iubita în Germania, va compărea pe banca acuzaților
Full Article 2 minutes read

Moldoveanul, care și-a exploatat sexual iubita în Germania, va compărea pe banca acuzaților

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea pe banca acuzaților a bărbatului reținut în august 2022, care o exploatase sexual și prin muncă în Germania pe tânăra cu care începuse o relație de concubinaj în Moldova. Informațiile au fost făcute publice pe 12 ianuarie. 

Potrivit PCCOCS, tânărul de 23 de ani ar fi cunoscut-o pe victima de 20 de ani în septembrie 2021, pe rețelele de socializare. Peste două luni, tânărul a convins-o pe aceasta să se mute împreună, acasă la el, în raionul Râșcani. Ulterior, în decembrie acesta a convins-o să plece împreună la muncă în Germania. Sosiți la destinație, bănuitul a deposedat-o pe tânără de pașaport și a exploatat-o sexual, în propriul beneficiu.

Așa cum în orașul alăturat funcționa o fabrică de reciclare a deșeurilor electronice, bănuitul a determinat-o să se angajeze acolo. Însă, acesta o obliga ca banii din salariu să-i dea lui toți, lipsind-o astfel de surse de existență.

În iunie, aceștia au revenit în țară, dar exploatarea sexuală a continuat: bănuitul îi interzicea să părăsească casa din satul său din Râșcani, în care locuiau. Totuși, în iulie, aceasta a reușit să evadeze și s-a refugiat la sora sa din Chișinău, care a alertat-o pe mamă. Ulterior, mama a sesizat autoritățile de drept.

Tânărul a fost plasat în arest preventiv, însă nu-și recunoaște vina.

Potrivit Codului penal, exploatarea sexuală necomercială, însoțită de înșelăciune și sustragerea documentelor victimei se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 7 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: