Moldovenii ar putea obține mai ușor cetățenia Rusiei. Proiectul de lege a fost propus de Putin
Full Article 50 second read

Moldovenii ar putea obține mai ușor cetățenia Rusiei. Proiectul de lege a fost propus de Putin

Moldovenii ar putea obține mai ușor cetățenia Rusiei. Președintele Vladimir Putin a înregistrat pe 29 decembrie în Duma de Stat un proiect de lege care va permite liderului rus să determine categoriile de cetățeni care să beneficieze de procedura simplificată a obținerii cetățeniei.

Proiectul de lege propus de Vladimir Putin extinde prerogativele președintelui pentru determinarea categoriilor de cetățeni care au dreptul de a obține cetățenia Rusiei în regim simplificat.

„Președintele va putea lua această decizie nu doar în scop umanitar, dar și în orice alte scopuri. Aici vor putea fi incluși cetățenii Belarusului, Ucrainei, Moldovei și Kazahstanului, menționați în legea privind cetățenia Federației Ruse, dar și alte persoane”, se arată în document.

Potrivit inițiativei, cetățenia Rusiei va fi acordată doar persoanelor care cunosc limba rusă, istoria Rusiei și principiile pe care se bazează legislația acestei țări. La fel, pretendenții nu trebuie să prezinte pericol pentru securitatea Rusiei.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: