Moldovenii din Rusia trebuie să-și perfecteze actele de ședere cu valabilitate expirată până pe 15 iunie
Full Article 2 minutes read

Moldovenii din Rusia trebuie să-și perfecteze actele de ședere cu valabilitate expirată până pe 15 iunie

Cetățenii Republicii Moldova care locuiesc pe teritoriul Federației Ruse trebuie să-și perfecteze acte noi de ședere, în locul celor cu valabilitatea expirată. Anunțul a fost făcut pe 24 martie, de către Ambasada Republicii Moldova în Rusia.

Secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă a atras atenția că, în conformitate cu prevederile Decretului Președintelui Federației Ruse nr. 791 din 15 decembrie 2020, cetățenii străini, posesori ai actelor de ședere temporară sau permanentă pe teritoriul Federației Ruse, care au expirat în timpul perioadei de pandemie COVID-19 (16.03.20 – curent), urmează să-și perfecteze acte noi de ședere în Rusia, în locul celor cu valabilitatea expirată, până la data de 15 iunie 2021.

În acest context, secția consulară recomandă cetățenilor Republicii Moldova să se conformeze prevederilor Decretului menționat, în scopul evitării sancțiunilor la care vor fi supuși, în cazul depistării lor cu acte expirate.

În atenția cetățenilor Republicii Moldova aflați pe teritoriul Federației Ruse

Secția consulară a Ambasadei Republicii…

Publicată de Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă pe Miercuri, 24 martie 2021

***

Amintim că, pe 16 martie 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile Federației Ruse au decis să „înghețe” valailitatea documentelor de ședere temporară sau permanentă, dar și a altor acte pentru cetățenii străini.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: