Moldovenii evită vaccinurile din China? Sute de mii de doze rămân neutilizate (DOC)
Full Article 2 minutes read

Moldovenii evită vaccinurile din China? Sute de mii de doze rămân neutilizate (DOC)

Până în prezent, Republica Moldova a recepționat 1 032 790 doze de vaccin anti-Covid. Informația a fost publicată pe 16 iunie de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Din totalul de seruri, au fost administrate doar circa 540 de mii. Datele arată că serurile produse în China – Sinopharm și Sinovac sunt administrate cel mai rar.

Republica Moldova a recepționat, până la 15 iunie, aproape 1 mln 33 de mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului. Cele mai multe seruri (513,6 mii) sunt ale producătorului AstraZeneca. Dintre acestea, 303,6 mii au fost deja administrate.

De asemenea, țara noastră a primit 142 mii de doze de vaccin Sputnik V. Datele arată că toate au fost distribuite, iar în prezent mai sunt disponibile 12 251 de doze.

Din totalul de 125 190 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech care a ajuns în Moldova, au fost administrate 75 453 de doze. De asemenea, au fost recepționate 100 de doze de vaccin Janssen. Acestea au fost donate pentru vaccinarea diplomaților din cadrul Ambasadei Franței și au fost administrate aproape în totalitate.

Vaccinurile cele mai puțin populare printre moldoveni par a fi serurile produse în China – Sinopharm și Sinovac. Din lotul de 152 de mii de doze de Sinopharm au fost administrate doar 4 024. În ceea ce privește vaccinul Sinovac, au fost utilizate doar circa 26 de mii de doze din totalul de 100 de mii care au ajuns în Republica Moldova.

Amintim că, în Republica Moldova, campania de imunizare împotriva coronavirusului a demarat pe 2 martie. Până în prezent, conform MSMPS, au fost imunizați cu ambele doze de vaccin mai puțin de 168 de mii de oameni.

Moldovenii evită vaccinurile din China? Sute de mii de doze rămân neutilizate (DOC)

MSMPS

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: