MSMPS

Moldovenii evită vaccinurile din China? Sute de mii de doze rămân neutilizate (DOC)

Până în prezent, Republica Moldova a recepționat 1 032 790 doze de vaccin anti-Covid. Informația a fost publicată pe 16 iunie de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Din totalul de seruri, au fost administrate doar circa 540 de mii. Datele arată că serurile produse în China – Sinopharm și Sinovac sunt administrate cel mai rar.

Republica Moldova a recepționat, până la 15 iunie, aproape 1 mln 33 de mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului. Cele mai multe seruri (513,6 mii) sunt ale producătorului AstraZeneca. Dintre acestea, 303,6 mii au fost deja administrate.

De asemenea, țara noastră a primit 142 mii de doze de vaccin Sputnik V. Datele arată că toate au fost distribuite, iar în prezent mai sunt disponibile 12 251 de doze.

Din totalul de 125 190 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech care a ajuns în Moldova, au fost administrate 75 453 de doze. De asemenea, au fost recepționate 100 de doze de vaccin Janssen. Acestea au fost donate pentru vaccinarea diplomaților din cadrul Ambasadei Franței și au fost administrate aproape în totalitate.

Vaccinurile cele mai puțin populare printre moldoveni par a fi serurile produse în China – Sinopharm și Sinovac. Din lotul de 152 de mii de doze de Sinopharm au fost administrate doar 4 024. În ceea ce privește vaccinul Sinovac, au fost utilizate doar circa 26 de mii de doze din totalul de 100 de mii care au ajuns în Republica Moldova.

Amintim că, în Republica Moldova, campania de imunizare împotriva coronavirusului a demarat pe 2 martie. Până în prezent, conform MSMPS, au fost imunizați cu ambele doze de vaccin mai puțin de 168 de mii de oameni.

MSMPS

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: