MSMPS

Moldovenii evită vaccinurile din China? Sute de mii de doze rămân neutilizate (DOC)

Până în prezent, Republica Moldova a recepționat 1 032 790 doze de vaccin anti-Covid. Informația a fost publicată pe 16 iunie de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Din totalul de seruri, au fost administrate doar circa 540 de mii. Datele arată că serurile produse în China – Sinopharm și Sinovac sunt administrate cel mai rar.

Republica Moldova a recepționat, până la 15 iunie, aproape 1 mln 33 de mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului. Cele mai multe seruri (513,6 mii) sunt ale producătorului AstraZeneca. Dintre acestea, 303,6 mii au fost deja administrate.

De asemenea, țara noastră a primit 142 mii de doze de vaccin Sputnik V. Datele arată că toate au fost distribuite, iar în prezent mai sunt disponibile 12 251 de doze.

Din totalul de 125 190 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech care a ajuns în Moldova, au fost administrate 75 453 de doze. De asemenea, au fost recepționate 100 de doze de vaccin Janssen. Acestea au fost donate pentru vaccinarea diplomaților din cadrul Ambasadei Franței și au fost administrate aproape în totalitate.

Vaccinurile cele mai puțin populare printre moldoveni par a fi serurile produse în China – Sinopharm și Sinovac. Din lotul de 152 de mii de doze de Sinopharm au fost administrate doar 4 024. În ceea ce privește vaccinul Sinovac, au fost utilizate doar circa 26 de mii de doze din totalul de 100 de mii care au ajuns în Republica Moldova.

Amintim că, în Republica Moldova, campania de imunizare împotriva coronavirusului a demarat pe 2 martie. Până în prezent, conform MSMPS, au fost imunizați cu ambele doze de vaccin mai puțin de 168 de mii de oameni.

MSMPS

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: