Moldovenii, îndemnați să fie prudenți, dacă plănuiesc să călătorească în Islanda, după noua erupție vulcanică. Unde pot apela în caz de urgență
Full Article 1 minutes read

Moldovenii, îndemnați să fie prudenți, dacă plănuiesc să călătorească în Islanda, după noua erupție vulcanică. Unde pot apela în caz de urgență

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) îndeamnă moldovenii să verifice avertizările meteorologice, înainte de a-și planifica călătoriile în Islanda. De asemenea, moldovenii sunt îndemnați să verifice disponibilitatea rutelor alternative de deplasare. Avertizarea de călătorie vine după noua erupție vulcanică, la nord de orașul islandez Grindavik.

Precizăm că un vulcan a erupt, din nou, pe 15 ianuarie, în peninsula Reykjanes din sud-vestul Islandei. Populația din orașul Grindavik, care este amplasat alături de vulcan, a fost evacuată, după ce lava s-a scurs spre localitate.

Anterior erupției, peste 200 de cutremure mici au fost înregistrate duminică dimineața devreme. Paza de coastă islandeză a localizat erupția la sud de Hagafjell, potrivit Biroului Meteorologic Islandez.

Ultima erupție a avut loc de-a lungul unei serii de vulcani de pe Peninsula Reykjanes. „Traficul aerian către sau dinspre Islanda nu a fost perturbat, conform actualizărilor de la Aeroportul Internațional Keflavik”, anunță MAEIE.

Cetățenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, pot contacta Ambasada la numărul de telefon +46769423423 sau la adresa de e-mail.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: