VIDEO Un vulcan a erupt, din nou, în Islanda. Lava a ajuns într-un oraș din apropiere
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un vulcan a erupt, din nou, în Islanda. Lava a ajuns într-un oraș din apropiere

Un vulcan  erupt, din nou, pe 15 ianuarie, în peninsula Reykjanes din sud-vestul Islandei. Lava s-a scurs spre orașul Grindavik, care este amplasat alături de vulcan. Populația din localitate a fost evacuată, din nou, scrie BBC.

După ultima erupție a vulcanului, care a avut loc în decembrie, autoritățile locale au construit bariere de pământ și piatră pentru a devia magma din direcția Grindavik. Cu toate acestea, potrivit Biroului meteorologic islandez, acest lucru nu a ajutat: lava a străpuns barierele și s-a scurs în oraș, unde două case au luat deja foc. Cu toate acestea, autoritățile au declarat că viețile sunt în afara oricărui pericol.

Nu există nicio amenințare la adresa vieților omenești, deși infrastructura ar putea fi în pericol”, a scris președintele Islandei, Gvudni Jóhannnesson, despre situația din Grindavik.

Acesta a mai adăugat că traficul aerian din Islanda nu a fost afectat de erupție.

Noua erupție este a cincea în Peninsula Reykjanes din 2021 încoace.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: