Moldsilva pune în vânzare peste 50 mii de brazi. Cât costă un pom
Full Article 1 minutes read

Moldsilva pune în vânzare peste 50 mii de brazi. Cât costă un pom

Agenţia „Moldsilva” anunță pe 5 decembrie că dă start livrării pomilor de Crăciun. 50 400 brazi vor fi puși în vânzare pe piața din Republica Moldova. 

45 100 sunt molizi, iar 5300 – pini. Agenția „Moldosilva” anunță că suplimentar vor mai fi propuse spre vânzare și 6100 crenguțe de brad.

Se menționează că înălțimea pomilor variază de la un metru până la 5 metri și mai mult.

Agenția precizează că 17 întreprinderi silvice sunt implicate la pregătirea pentru comercializarea pomilor, iar prețul de realizare/comercializare a pomilor a fost stabilit reieșind din totalitatea cheltuielilor suportate la creșterea și întreținerea acestora.

„Preţul mediu se cifrează la aproximativ 72 lei pentru un metru, dar poate fi şi mai mic dacă optaţi pentru un pom de 2-3 metri sau mai mult”, comunică Agenția.

Moldsilva declară că pomii vor fi eliberați angro direct de la pepinierele entităților silvice, iar la bucată – de la depozitele întreprinderilor Agenției.

***

În 2021, Agenţia „Moldsilva” a pus în vânzare circa 44 de mii de pomi de Crăciun. Era vorba de peste 41 mii de molizi şi aproape 3 000 de pini.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: