Monica Babuc: „PDM va vota în a doua lectură legea cu privire la ONG-uri”
Full Article 2 minutes read

Monica Babuc: „PDM va vota în a doua lectură legea cu privire la ONG-uri”

Monica Babuc a anunțat că Partidul Democrat va vota Legea cu privire la organizațiile necomerciale în a doua lectură. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă, astăzi, 5 iunie.

„Vrem să reiterăm poziția tranșantă a Partidului Democrat, care a inițiat legea cu privire la organizațiile necomerciale și a aprobat-o în perioada guvernului Filip. PDM va vota în a doua lectură legea cu privire la ONG-uri și prin acest lucru va asigura îndeplinirea acesteia și a altor condiționalități care țin de obținerea finanțării prin suportul macro-financiar pe care Uniunea Europeană trebuie să-l ofere Republicii Moldova. Vorbim aici despre a doua tranșă din acest suport. Este vorba despre 30 de milioane de euro”, a declarat Monica Babuc.

„Noi respingem orice speculații privind neparticiparea PDM la lucrările plenului parlamentului și vrem să confirmăm încă o dată disponibilitatea noastră de a asigura toate condiționalitățile impuse de UE pentru obținerea unei finanțări vital necesare pentru Republica Moldova”, a mai spus Monica Babuc.

Amintim că în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, Igor Dodon a spus că dacă deputații PDM vor vota această lege în forma actuală, asta ar însemna o încălcare a acordului de coaliție. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: