„Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Chicu va fi dezbătută miercuri”. Igor Dodon urmează să organizeze două şedinţe speciale ale parlamentului
Full Article 2 minutes read

„Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Chicu va fi dezbătută miercuri”. Igor Dodon urmează să organizeze două şedinţe speciale ale parlamentului

Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, a anunţat că săptămâna aceasta urmează să fie organizate două şedinţe speciale ale parlamentului. La una dintre şedinţe va fi dezbătută moţiunea de cenzură împotriva guvernului, semnată de 34 de deputaţi din PAS, PDM şi Platforma DA. La o altă ședință specială a parlamentului ar urma să fie depus jurământul de către președintele Maia Sandu.

O decizie în acest sens ar urma să fie luată în cadrul ședinței Biroului Permanent al Legislativului care se va întruni astăzi, la orele 14.00.

„Astăzi se va convoca biroul permanent al Parlamentului la ora 14:00 și urmează să fie câteva ședințe speciale ale parlamentului, două ședințe speciale, o ședință miercuri pentru a discuta moțiunea de cenzură împotriva guvernului Chicu și joi va fi ședința de inaugurare a președintelui ales”.

Dodon a făcut anunțul după tradiționala ședință de lucru de luni cu președintele parlamentului, Zinaida Greceanâi, și premierul Ion Chicu. De precizat că șeful guvernului a participat la ședință în regim online, întrucât e infectat cu Covid-19.

Menționăm că în cadrul ședinței parlamentului din 16 decembrie, deputatul PAS Igor Grosu a dat citire în plenul parlamentului moțiunii de cenzură asupra activității guvernului Chicu. Potrivit formațiunii, executivul a eșuat în gestionarea situației economice și a celei legate de pandemia de coronavirus.

Precizăm că, anterior, PSRM i-a cerut în repetate rânduri președintei alese, Maia Sandu, să numească un nou guvern și chiar s-a arătat gata să îl voteze, în anumite condiții.

Anterior, președinta aleasă, Maia Sandu anunțat că la data de 24 decembrie, la Palatul Republicii va avea loc ceremonia de învestire în funcția de președinte al Republicii Moldova. Igor Dodon a anunțat că va participa la procedura de inaugurare a președintelui ales împreună cu prim-ministrul și cu președinta Parlamentului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: