Motorina se scumpește cu încă 41 de bani, iar benzina – cu 31
Full Article 2 minutes read

Motorina se scumpește cu încă 41 de bani, iar benzina – cu 31

Și mâine prețurile la carburanți se vor mări. Dacă benzina va costa cu 31 de bani mai mult, atunci motorina – cu 41 de bani. Datele au fost prezentate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), pe 2 iunie. 

Pe 3 iunie, șoferii vor achita pentru benzină 31,93 lei/litru și pentru motorină – 28,30 lei/litru.

ANRE spune că atestă în continuare o creștere accentuată a cotațiilor Platts la produsele petroliere care vine drept reacție la decizia Uniunii Europene de a renunța la importurile de petrol rusesc.

„În cadrul zilei de ieri, acestea s-au ridicat la un nivel record, în pofida faptului că petrolul Brent a înregistrat o ușoară scădere. Prin urmare, ieri cotația Platts la benzină a ajuns la 1396 $/tona, iar la motorină la 1269 $/tona, ambele înregistrând cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani urmăriți”, comunică Agenția.

În intervalul ultimelor 14 zile utilizat de către ANRE la calcularea prețurilor maximale, cotațiile au crescut cu 195 $/tona (16 %) la benzină și cu 218 $/tona (21%) la motorină – mai comunică ANRE.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: