„Mulțumim pentru sentimentul de mândrie!”. Mesajul Maiei Sandu pentru canotorul Serghei Tarnovschi
Full Article 3 minutes read

„Mulțumim pentru sentimentul de mândrie!”. Mesajul Maiei Sandu pentru canotorul Serghei Tarnovschi

Președinta țării Maia Sandu a adresat un mesaj de felicitare pentru canotorul Serghei Tarnovschi, care a câștigat bronzul în cursa de canoe 1000 de metri, obținând prima medalie pentru Republica Moldova la acest turneu olimpic.

„Rezultatul sportivului nostru este încununarea unui parcurs de succes de mai mulți ani, Serghei având în palmares medalii de aur, argint și bronz, obținute la diverse campionate europene și internaționale. Această victorie este și dovada faptului că adevăratele culmi pot fi cucerite prin muncă și perseverență. Dragă Serghei, felicitări și mulțumim pentru sentimentul de mândrie, pe care azi o țară întreagă îl trăiește datorită acestei victorii!”, a scris Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că este convinsă că în viitor vor exista încă multe medalii, iar performanța de la Tokyo va inspira alte zeci de băieți și fete să pună mâna pe vâsle. Maia Sandu a adresat un mesaj și pentru membrele echipajului de canoe dublu, Maria Olărașu și Daniela Cociu.

„Fiind la prima participare într-un turneu olimpic, ele au reușit să intre în finala probei de 500 de metri și au ocupat poziția a șaptea, înregistrând cea mai bună evoluție la canoe feminin din istoria sportului”, a mai scris președinta țării.

Amintim că Serghei Tarnovschi a obținut medalia de bronz la proba canoe individual 1000 de metri cu rezultatul de 4:06:069.

„Nu a fost ușor. Am avut mai puțin de 2 ore pauză după lupta din semifinale. E nevoie de caracter pentru a rezista. Pentru mine a fost cel mai important să ajung în finală pentru că m-am duelat cu campioni olimpici, mondiali și europeni. În finală la fel nu a fost ușor, pentru că chiar dacă a fost cald era un vânt puternic. Mă bucur că am cucerit bronzul la fel ca la Rio și am demonstrat că merit această medalie. Sunt fericit că am cucerit medalie pentru Moldova”, a declarat Tarnovschi la scurt timp după victorie.

Sportivul va primi un premiu bănesc în mărime de 2 mln de lei din partea Guvernului Republicii Moldova, potrivit unei hotărâri de Guvern adoptate anterior. De asemenea, el va beneficia de suma de 250 de mii de lei, oferită de o companie privată.

Și dubloul Daniela Cociu – Maria Olărașu a obținut un rezultat remarcabil. Elevele lui Viktor Reneiski s-au clasat pe locul 7 la 500 metri dublu.

Este pentru prima oară din 2008 când Moldova obține o medalie la Jocurile Olimpice. Ultima oară s-a întâmplat în 2008, la Beijing, la box, datorită sportivului Veaceslav Gojan, care a obținut bronzul. În 2012, la Londra, halterofilii Cristina Iovu și Anatolii Cîrîcu s-au clasat pe locul trei, însă au fost ulterior descalificați. Iar în 2016, canotorul Serghei Tarnovschi a obținut bronzul, însă, la fel, a fost ulterior descalificat, după ce a picat testul antidoping.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: