Munteanu, prima reacție după ce Dragalin a clasat procesul intentat după concursul eșuat pentru șefia Procuraturii Generale
Full Article 2 minutes read

Munteanu, prima reacție după ce Dragalin a clasat procesul intentat după concursul eșuat pentru șefia Procuraturii Generale

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a venit cu un prim comentariu, după ce Procuratura Anticorupție (PA) a anunțat că a clasat procesul penal în ce privește concursul pentru funcția de procuror general. Munteanu a declarat pentru ONE TV că nu cunoaște originea concluziilor formulate de șefa PA, Veronica Dragalin.

„Nu cunosc originea respectivelor concluzii. Eu nu am afirmat asemenea chestiuni. Bănuiesc că sunt alte probe care au impus această concluzie doamnei Dragalin. Eu nu cunosc originea acestor concluzii”, a spus Ion Munteanu.

Procurorul general interimar a menționat pentru sursa citată că a interacționat cu fosta membră a CSP Olesea Vîrlan, însă doar strict profesional.

Întrebat dacă va își va înainta candidatura la un nou concurs pentru funcția de procuror general, Ion Munteanu a declarat ca va lua decizia „imediat” ce va vedea regulamentul.

„Dacă o să constat că nu sunt dubii sau posibilitatea de trucare a unui eventual concurs este epuizată sau exclusă, atunci o să decid dacă să particip sau nu la concurs”, a precizat Munteanu pentru ONE TV.

Amintim că, Procuratura Anticorupție a clasat procesul penal privind concursul CSP pentru funcția de procuror general, dar a pornit un proces contravențional pe numele Olesei Vîrlan, care l-ar fi depunctat intenționat pe Ion Munteanu, în cadrul concursului. Astfel, Vîrlan, fost membru CSP, ar putea fi amendată și privată să exercite o anumită funcție. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: