Nagacevschi va susține propunerea lui Stoianoglo, privind instituirea completelor de judecători specializați pe dosarul „furtul miliardului”
Full Article 2 minutes read

Nagacevschi va susține propunerea lui Stoianoglo, privind instituirea completelor de judecători specializați pe dosarul „furtul miliardului”

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a reacționat la solicitarea procurorului general Alexandr Stoianoglo, privind instituirea completelor de judecători, specializați în examinarea dosarelor vizând „furtul miliardului” și a celor conexe. Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, acesta și-a manifestat susținerea pentru șeful Procuraturii Generale.

„Ministerul Justiției va susține orice inițiativă a procurorului general benefică examinării eficiente a dosarelor vizând ”furtul miliardului” și a celor conexe, dar și a altor cauze ce vizează lupta cu corupția. În calitate de ministru al Justiției și membru al Consiliului Superior al Magistraturii, voi oferi, conform domeniului de competență, tot suportul procurorului general”, a scris Nagacevschi pe pagina sa de Facebook.

Reacția vine după ce, tot astăzi, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a propus instituirea completelor de judecători specializați în examinarea dosarelor ce vizează „furtul miliardului” și a cauzelor conexe. Inițiativa prevede crearea completelor la nivelul Judecătoriei municipiului Chişinău (sediile Ciocana și Buiucani) și Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău, cu desemnarea judecătorilor specializați în soluționarea acestor categorii de dosare.

Stoianoglo susține că în acest mod va fi accelerată procedura de examinare judecătorească a acestor categorii de dosare, care stau pe rolul instanțelor de mai bine de cinci ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: