Năstase: „Voi depune un denunț împotriva lui Chicu și voi cere anchetarea lui prima prismă penală pentru abuzul pe care-l face la adresa cetățenilor”
Full Article 2 minutes read

Năstase: „Voi depune un denunț împotriva lui Chicu și voi cere anchetarea lui prima prismă penală pentru abuzul pe care-l face la adresa cetățenilor”

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, va depune un denunț împotriva premierului Ion Chicu și va cere anchetarea penală a acestuia după ce ar fi amenințat agricultorii.

„Chicu îndrăznește să amenințe fermierii care vor continua să protesteze că nu vor primi subvenții. Dânsul îndrăznește să atenteze la libertatea de asociere și la libertatea de exprimare, atentează la democrație și la statul de drept. Acest Chicu trebuie să plece. Nu poate continua să fie prim-ministru. Pentru ceea ce a făcut la adresa fermierilor, a cetățenilor care au niște drepturi constituționale, voi depune un denunț împotriva lui Chicu și voi cere anchetarea lui prin prismă penală pentru abuzul pe care-l face la adresa cetățenilor”, a declarat Andrei Năstase.

Totodată, acesta a solicitat și demisia ministrului Agriculturii, Ion Perju.

Menționăm că ieri, 19 august, guvernul a aprobat alocarea din fondul de intervenție a 100 milioane de lei pentru susținerea producătorilor agricoli care au fost afectați de seceta din acest an.

Tot în cadrul ședinței executivului, premierul Ion Chicu a declarat că există un grup de agricultori care solicită majorarea compensațiilor până la 3 mii de lei per hectar.

„Trebuie să remarc că dacă majoritatea dintre cei cu care m-am întâlnit sâmbătă au revenit la activitățile lor, sunt o parte din agricultori, membri ai unui partid politic care continuă și mai departe să pună presiune pe societate, pe guvern pentru a le dubla această sumă. Guvernul nu tolerează șantaj, nu tolerează presiune și nu avem de gând să tăiem bani de la copii, medici pentru agenții economici. Noi nu mai luăm bani de la societate pentru acești lideri agricoli. Fiindcă banii sunt alocați pentru asigurarea siguranței alimentare pentru anul viitor, pentru continuarea lucrărilor și pregătirii terenurilor, pentru semănatul de toamnă. Noi aprobăm aceste proiecte, dar debursarea banilor, pentru cei care nu lucrează acum, dar stau cu tehnica procurată tot din buget, marea majoritate este din subvențiile de buget, deci pentru cei care nu revin la activitățile agricole și nu revin la scopul pe care l-am spus, noi nu vom debursa acești bani. Nu este onest și nu se acceptă șantaj și presiune asupra societății”, a declarat Ion Chicu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: