Nata Albot a oferit detalii despre situația de acum 5 ani de la Aeroport, când asupra sa au fost depiste 0,78 g de canabis
Full Article 4 minutes read

Nata Albot a oferit detalii despre situația de acum 5 ani de la Aeroport, când asupra sa au fost depiste 0,78 g de canabis

Jurnalista Nata Albot susține că substanța care a fost depistată asupra sa acum cinci ani, în timpul unui control la Aeroportul Internațional Chișinău, nu îi aparținea. Aceasta se afla într-un pachet de țigări care i-ar fi fost dat de către o persoană pe care o cunoștea și de care uitase, nefiind fumătoare. Mai mult, aceasta a așteptat luni în șir experitza judiciară, pentru că oamenii legii nu au informat-o despre natura substanței depistate. Dezvăluirile au fost făcute în cadrul ediției din 21 mai a emisiunii online „Internetul Grăiește”.

„Acum aproape 5 ani în urmă, eu revenisem de la Montreal ca să organizez niște evenimente și planificasem o deplasare la București cu un prieten. Cu o seară înainte de plecarea la aeroport, aveam o ședință, deci planul era: cu o seară înainte de plecare să mă întâlnesc și să pun la cale lucrurile. Cu una dintre persoane trebuia să mă întâlnesc la localul „Propaganda”. Era vorba despe un eveniment de fundraising. La un moment dat, cineva mi-a spus: uite, a rămas un pachet de țigări, nu vrei să-l iei? Am spus că nu, fiindcă nu eram fumătoare. Mi-am amintit că prietenul cu care urma să plec în deplasare era fumător. Și l-am pus în buzunar. Am ajuns acasă târziu, a doua zi trebuia să fiu la aeroport. M-am trezit devreme, am îmbrăcat aceeași pantaloni”, a relatat Albot.

Jurnalista a povestit că în timpul controlului de la aeroport, a avut senzația că polițistul era informat despre ceea ce trebuia „să găsească”.

„La aeroport, trec controlul. La un moment dat, polițistul a început să mă verifice. A scos pachetul, mi l-a luat și am avut senzația că știe ce trebuie să fie în el. Eu, în general, uitasem de el. Omul mi-a spus: ce e asta? Am spus că nu am idee. Mi-a spus să trec deoparte, a venit un angajat care m-a pus să explic ce s-a întâmplat. M-a lăsat să plec. Mi-a dat o carte de vizită și mi-a spus să iau legătura cu el când revin”, a mai spus Nata Albot.

După ce a revenit de la București, jurnalista a spus că l-a contactat pe polițistul respectiv.

„Mi-a spus că se va face expertiza, am întrebat ce este acolo. Nici măcar nu țin minte cum îl chema. I-am spus care este situația pentru că trebuie să revin în Canada. Era anul 2016, înțelegeam foarte bine că dacă nu urmăresc ce se întîmplă cu situația asta, ea poate fi fabricată. Mi-a spus să sun după sărbători. Am telefonat la mijloc de ianuarie și am întrebat care sunt rezultatele expertizei. Mi-a spus că s-a stricat aparatul și mai durează câteva luni. Îngrijorarea mea era că, nici eu neștiind ce era acolo, informația putea fi utilizată împotriva mea. Mi-era frică cel mai mult să nu pună vreun praf alb. Am sunat prin februarie. Nimeni nu mă căuta, nu mă anunța, nu mă ținea la curent cu ce se întâmplă. Eu eram cea care dădeam telefoane. Am înregistrat chiar discuția cu el ca să o am drept dovadă. Ulterior mi-a spus că expertiza a fost făcută și că era o cantitate atât de mică câ nu aveau ce să-mi facă”, a completat jurnalista.

Amintim că, în cadrul unei emisiuni televizate din 19 mai, liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE) a făcut aluzie că jurnalista Nata Albot ar fi fost surprinsă, acum cîțiva ani, la Aeroportul Internațional Chișinău, având asupra sa „marijuana”. A doua zi, pe 20 mai, canalul anonim de Telegram INDEX a publicat o fotografie a copiei expertizei substanței depistate – 0,78 g de canabis. Informația a fost preluată și de canalele afialiate Partidului Socialiștilor. Contactată de NM, Diana Fetco, șefa secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), a confirmat autenticitatea documentului, nu și identitatea persoanei vizate.

Președintele PAS Igor Grosu a calificat informațiile apărute despre Nata Albot drept „început de campanie murdară”.

Potrivit legii, până la 2g de marijuana se consideră „cantitate mică”. Conform Codului Contravențional, păstrarea ilegală a substanțelor entnobotanice în cantități mici este pedepsită cu amendă de la 1500 la 3000 de lei sau până la 72 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: