Negocierile dintre agricultori și deputați continuă în parlament (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Negocierile dintre agricultori și deputați continuă în parlament (VIDEO)

Deputații partidului ȘOR, Vladimir Vitiuc și Violeta Ivanov, au venit la negocieri cu reprezentanții agricultorilor care au ieșit astăzi la protest în fața parlamentului.

La discuții participă și liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, care transmite LIVE de la fața locului.

„Continuăm dialogul cu privire la TVA. Această problemă va fi discutată mâine în parlament. Înainte de vot, intenționăm să purtăm negocieri cu guvernul și fracțiunile parlamentare. Această situație nu va fi ignorată. Fracțiunea ȘOR vrea să ajute și va participa la discuții ”, a spus Vitiuc.

Anterior, fermierii au purtat discuții cu deputații de la Platformele DA, PAS, PRO Moldova și PDM. Ulterior li s-au alăturat reprezentanți ai PSRM și ȘOR.

În timpul negocierilor, deputații au promis că vor discuta despre modificările aduse politicii bugetare și fiscale la ședința de astăzi a parlamentului. Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a menționat că partidul său a înregistrat un amendament pentru creșterea fondului pentru dezvoltarea agriculturii cu 800 de milioane de lei. În plus, reprezentanții fermierilor protestatari au cerut să convoace o ședință a comisiei economie și să poarte negocieri.

***

Ciocniri violente s-au produs pe 16 decembrie în fața clădirii parlamentului. Mai mulți agricultori au urcat cu tractoarele pe scările din fața legislativului. Polițiștii au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: