Noi detalii despre cazul în care este vizat nepotul lui Corneliu Furculiță. Cu ce pedeapsă s-a ales?
Full Article 3 minutes read

Noi detalii despre cazul în care este vizat nepotul lui Corneliu Furculiță. Cu ce pedeapsă s-a ales?

Cazul în care este vizat Sergiu Gorea, nepotul deputatului socialist Corneliu Furculiță, despre care a scris portalul NordNews.md a avut loc în 2017. Mai mult, acesta s-a finalizat cu o amendă de 31,5 mii de lei, care se înjumătățea dacă era achitată în 72 de ore de la intrarea sentinței în vigoare, scrie ZdG

În acea perioadă, Pavel Voicu, cel care încerca să-l ajute pe nepotul lui Corneliu Furculiță să scape de probleme, nu era ministru de Interne, ci consilier al președintelui R. Moldova pentru misiuni speciale. Voicu a fost numit ministru la MAI în noiembrie 2019.

Dosarul penal în care a figurat nepotul lui Corneliu Furculiță s-a finalizat în instanța de judecată, printr-o sentință emisă de judecătoarea Vasilisa Muntean la 20 aprilie 2018. Nepotul lui Furculiță a fost pedepsit cu o amendă în valoare de 31,5 mii de lei, care se înjumătățea dacă era achitată în 72 de ore de la intrarea sentinței în vigoare. Tânărul a fost scutit de peseapsa complementară, privarea dreptului de a conduce mijloace de transport.

În cadrul examinării dosarului, Sergiu Gorea, nepotul deputatului Corneliu Furculiță, și-a recunoscut vina. Oamenii legii au constatat că acesta, în dimineața zilei de 25 decembrie 2017, în timp ce se deplasa la volanul automobilului Opel Corsa a fost oprit la intersecția străzilor Calea Ieșilor cu șoseaua Balcani. În urma verificării i-a fost stabilită o concentrație a vaporilor de alcool în aerul expirat de 0,26 mg/l, iar în sânge, de 0,53 mg/l, considerându-se, conform legii, că se afla în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

***

Pe 9 noiembrie, portalul NordNews.md a publicat o investigație din care reiese că Pavel Voicu și Corneliu Furculiță ar fi mușamalizat un potențial dosar penal pe numele nepotului lui Corneliu Furculiță. Pavel Voicu neagă orice implicare, însă susține că va insista asupra unei anchete care să verifice aceste interceptări telefonice, legalitatea lor și scopul.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Lilian Carp a cerut în cadrul unui briefing de presă Procuraturii Generale să ridice imunitatea deputatului Corneliu Furculiță. De asemenea, parlamentarul solicită demisia ministrului de Interne Pavel Voicu.

Ulterior, Procuratura Anticorupție a anunțat că va examina informațiile apărute în presă, privind pretinsa tentativă de mușamalizare a unui caz în care ar fi implicat nepotul deputatului PSRM Corneliu Furculiță.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: