Nicu Popescu pleacă într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii
Full Article 2 minutes read

Nicu Popescu pleacă într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu va efectua în perioada 18-19 aprilie o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii. Un anunț în acest sens a fost făcut de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. 

Potrivit Ministerului, vizita marchează desfășurarea reuniunilor grupurilor de lucru comune tematice în cadrul Dialogului Strategic între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, organizat în contextul simbolic al celebrării anului aniversar de 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-americane.

În cadrul programului, șeful diplomației Republicii Moldova va avea o întrevedere bilaterală cu secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, cu care va discuta modalitățile concrete de aprofundare a cooperării bilaterale în domeniile politic, energetic, de întărire a rezilienței socio-economice și proiectele de asistență pentru dezvoltare implementate cu suportul SUA.

De asemenea, ministrul de externe Nicu Popescu se va întâlni la Washington cu oficiali americani de rang înalt, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai societății civile, centrelor analitice și jurnaliști.

Delegația țării noastre include înalți oficiali ai Administrației președintelui, Cabinetul prim-ministrului, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerului Justiției, Ministerului Apărării, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerului Afacerilor Interne și Agenției Servicii Publice.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: