Nicu Popescu va întreprinde o vizită în Israel: „Am acceptat cu plăcere invitația”
Full Article 2 minutes read

Nicu Popescu va întreprinde o vizită în Israel: „Am acceptat cu plăcere invitația”

Vicepremierul Nicu Popescu va întreprinde o vizită de lucru în Israel la invitația omologului său israelian Yair Lapid, ca care a avut o discuție telefonică, pe 19 februarie. Potrivit lui Popescu, scopul acesteia este „de a dinamiza și consolida relațiile de prietenie”.

„Am acceptat cu plăcere invitația domnului ministru de a întreprinde o vizită în Statul Israel, pentru a dinamiza și consolida în continuare relațiile de prietenie în beneficiul cetățenilor noștri” – a conchis viceprim-ministrul Nicu Popescu

Totodată, oficialii au efectuat un schimb de opinii privind stadiul actual al relațiilor bilaterale, inclusiv acțiunile planificate pentru anul 2022 în contextul marcării aniversării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice. Miniștrii au manifestat interesul comun de fortificare a dialogului politic și a dimensiunii diplomației economice: atragerea investițiilor israeliene și sporirea exporturilor.

„Am propus ca echipele noastre să lucreze pe dimensiunea organizării unei rute turistice moldo-israeliene pentru a oferi oportunitatea cetățenilor israelieni să se conecteze mai ușor cu patrimoniul cultural evreiesc din Republica Moldova.” – a spus ministrul Nicu Popescu.

De asemenea, șefii celor două diplomații au discutat situația de securitate din regiune.

Amintim că pe 10 ianuarie și ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a mers în Israel și a avut o întrevedere cu viceprim-ministrul, ministrul Justiției israelian, Gideon Sa’ar.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: