Vântul puternic și ninsoarea au lăsat mai multe localități din Moldova fără lumină 
Full Article 3 minutes read

Vântul puternic și ninsoarea au lăsat mai multe localități din Moldova fără lumină 

38 de mii de consumatori din 59 de localități din raioanele de sud au rămas fără energie electrică, au anunțat pe 26 noiembrie reprezentanții Premier Energy. Întreprinderea a declarat că responsabilii se află în teren și întreprind măsurile necesare pentru a restabili furnizarea energiei electrice.

Cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova, Premier Energy, a anunțat că vântul puternic și ninsoarea au produs deconectări în rețelele electrice.

Întreprinderea a declarat că responsabilii se află în teren și întreprind măsurile necesare pentru a restabili furnizarea energiei electrice către toți consumatorii.

Potrivit furnizorului, la ora 08:00, 38 de mii de consumatori din 59 de localități din raioanele de sud (Comrat, Cahul, Cantemir, Vulcăneṣti, Taraclia, Ciadîr-Lunga) au rămas fără energie electrică.

Întreprinderea a solicitat populației să respecte regulile de securizare electrică în condițiile în care „avertizarea de „cod galben” de condiții meteo complicate se menține până la sfârșitul zilei de astăzi, iar vântul puternic poate genera rupturi de conductori”.

Ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni, construcții și copaci. Marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi securizați perimetrul acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare. Nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața. Instruiți copiii cum să se comporte în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a transmite informația respectivă întreprinderii de distribuție a energiei electrice”, au menționat reprezentanții Premier Energy.

Întreprinderea a cerut să fie informată despre orice incident la telefonul 022 43 11 11 sau numărul indicat în factură.

Regretăm situația în care se află consumatorii afectați de lipsa energiei electrice, asigurându-i că depunem toate eforturile pentru restabilirea cât mai urgentă a serviciului și lichidarea definitivă a tuturor incidentelor”, au precizat reprezentanții Premier Energy.

Polițiștii au anunțat, în dimineața zilei de 26 noiembrie, că pe întreg teritoriul Republicii Moldova se circulă în condiții de iarnă. Trasee blocate nu sunt la această oră – au precizat oamenii legii, adăugând că din cauza viscolului starea drumurilor se poate schimba.

Precizăm că meteorologii au emis, pentru partea de nord a țării, cod galben de intensificări ale vântului, precipitații, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Totodată a fost emis, pentru centrul și sudul țării, cod portocaliu de precipitații puternice, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului. Avertizarea meteo este valabilă până pe 26 noiembrie, ora 20:00.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: