„Noi am distrus wc-ul și l-am examinat minuțios”. Poliția explică de ce cadavrul copilului din Hîncești a fost găsit peste două zile de căutări
Full Article 2 minutes read

„Noi am distrus wc-ul și l-am examinat minuțios”. Poliția explică de ce cadavrul copilului din Hîncești a fost găsit peste două zile de căutări

Cadavrul copilului de 6 ani din Hîncești a fost depistat abia peste două zile, din cauza faptului că, inițial, părinții au declarat poliției că minorul a fost răpit. Declarațiile au fost făcute de șeful-adjunct al Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), Alexei Grosu,  și șeful Direcției Crime Grave din cadrul INI al IGP, Igor Zglavuța.

„Din start s-a făcut examinarea vizuală, s-a lărgit spectrul de măsuri fiindcă părinții au declarat că copilul a fost răpit. Astăzi s-au făcut cercetări adăugătoare la fața locului și a fost depistat cadavrul. Inițial s-a examinat doar vizual de către poliția locală. Inițial am examinat diferite versiuni, că s-a auzit un strigăt, că a fost ademenit cu cireșe. Vreo 12 versiuni am examinat. Gaura era destul de mare, iar copilul destul de mic, putea singur să cadă”, au declarat oamenii legii.

Forțele de ordine spun că trupul neînsuflețit al micuțului a fost depistat abia după ce specialiștii au dărâmat toaleta din curtea casei.

„Noi am distrus wc-ul și l-am examinat minuțios și atunci am găsit cadavrul. Este posibil că minorul a căzut singur. Medicul legist nu a depistat urme de moarte violentă. Era încălțat în șlapii surorii, care îi erau mari. Putea să alunece și să cadă în veceu. Sora și fratele își făceau temele online cu profesorii, nu au auzit nimic”, au precizat polițiștii.

Amintim că Beniamin Osipciuc, un copil de 6 ani din Hîncești, a fost găsit mort astăzi, 28 mai.  El fusese dat dispărut pe 26 mai. Ultima dată, el a fost văzut acasă, de către frații săi, de 9 și 14 ani. Părinții săi erau plecați la serviciu. Apelul la 112 a fost făcut de către mama acestuia, în după amiaza zilei.

Anterior, oamenii legii au pornit o cauză penală „pentru răpire” în cazul minorului.

În căutarea sa au fost mobilați sute de persoane: polițiști, rude, dar și circa 200 de voluntari. Au fost implicați câini de căutare, dar și drone.

În primele 4 luni ale acestui an, poliția a fost sesizată în 307 cazuri de dispariție a copiilor: 185 de fete și 122 de băieți. Dintre aceștia, 295 de minori au fost găsiți și reîntorși în familie.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: