Poliția Republicii Moldova / Telegram

Noi detalii despre accidentul din raionul Drochia, soldat cu un mort și trei răniți: una dintre mașini era furată

Un bărbat de 46 de ani a murit în urma unui accident care s-a produs în după-amiaza de 19 iulie în raionul Drochia. Potrivit poliției,  alte trei persoane au ajuns la spital. Mai mult, una dintre mașini era furată.

Din primele informații, un bărbat de 30 de ani, locuitor al satului Chetrosu din raionul Drochia, conducând automobilul de marca Volkswagen, având ca pasager un tânăr de 25 de ani, ar fi observat un alt automobil de marca Citroen care se deplasa haotic din direcția sensului opus al carosabilului. 

Citroenul era condus de un bărbat de 38 de ani din Soroca și îl avea ca pasager pe un alt bărbat de 46 de ani. 

Pentru a evita impactul, șoferul Volkswagenului ar fi virat brusc spre stânga, conform direcției de deplasare, însă în același moment conducătorul Citroenului ar fi îndreptat volanul spre dreapta sa, direcția de deplasare a acestuia. În rezultat, cele două mașini s-au tamponat frontal. 

În urma accidentului rutier, pasagerul din Citroen a decedat la fața locului, iar celelalte trei persoane au fost transportate la Spitalul Raional Drochia pentru îngrijiri medicale. 

Polițiștii din Drochia întreprind toate acțiunile necesare în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier. 

În cadrul cercetărilor, oamenii legii au stabilit că automobilul Citroen ar fi fost furat de pe teritoriul unui SRL din satul Nicoreni, raionul Drochia.

Poliția Republicii Moldova / Telegram
Poliția Republicii Moldova / Telegram
Poliția Republicii Moldova / Telegram

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

socialistii.md

„Provocare politică”. Reacția socialiștilor la informațiile despre plătirea participanților la mitingul organizat în capitală

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) susține că nu are „nicio legătură” cu persoanele care ar fi oferit bani pentru participarea la mitingul pe care l-a organizat alături de alte trei formațiuni – informații comunicate anterior de poliției. PSRM a catalogat datele despre remunerarea manifestanților drept „o provocare politică”. Precizările au fost făcute într-un comunicat publicat pe 26 iulie.

Acuzațiile lansate astăzi la adresa participanților la miting nu sunt altceva decât o provocare politică, menită să discrediteze un protest legitim al cetățenilor. PSRM declară oficial: nu avem nicio legătură cu persoanele care, potrivit unor informații, ar fi împărțit bani și considerăm acțiunile acestora o tentativă deliberată de a compromite mitingul și de a deturna atenția publică de la esența revendicărilor”, a declarat PSRM.

Totodată, formațiunea a solicitat organelor de drept să prezinte „informații complete” persoanele „reținute” și despre circumstanțele în care s-au produs faptele. Partidul a mai menționat că va iniția și o anchetă internă.

PSRM își reconfirmă angajamentul față de protestul pașnic și democratic. Vom continua să apărăm drepturile cetățenilor la libertatea de opinie și de întrunire, în pofida tentativelor evidente ale regimului de a transforma țara într-un stat polițienesc”, a adăugat partidul.

Amintim că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Republican „Inima Moldovei”, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și Partidul „Pentru Viitorul Moldovei”, care și-au anunțat anterior de a crea un bloc electoral pentru alegerile parlamentare din toamnă, au organizat pe 26 iulie, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău, un miting împotriva formațiunii de guvernământ PAS. Manifestanții au scandat lozinci precum: „Moldova fără PAS” „Demisie” și „Jos dictatura”. Speakerii mitingului – lideri și fruntași a formațiunilor respective – au susținut discursuri anti-guvernare și au lansate mesaje electorale.

Ulterior, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat, într-un comunicat, că cetățenii prezenți la miting ar fi primit bani în schimbul participării, fiind vorba de câte 300 de lei. IGP a menționat că oamenii legii au documentat mai multe cazuri în care manifestanții au fost remunerați, inclusiv două minore de 14 și 17 ani. IGP a mai precizat că atât cei care au oferit bani, cât și cei care i-au acceptat vor fi documentați.

Informațiile despre remunarare au fost însoțite de un videoclip în care un bărbat, aflat printre manifestanți, pare să ofere bani.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: