Noi percheziții în biroul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo
Full Article 2 minutes read

Noi percheziții în biroul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo

Biroul procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo este din nou percheziționat. Potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), necesitatea efectuării acestei acțiuni de urmărire penală a fost determinată de probatoriul administrat până în prezent în cadrul investigațiilor efectuate de procurori.

„În special examinării sunt supuse părțile mobilierului de birou în care au rămas până în prezent acte și înscrisuri ce aparțin dlui Alexandr Stoianoglo”, precizează PA.

PA precizează că perchezițiile au fost autorizate de către judecătorul de instrucție la demersul procurorilor, iar nemijlocit la efectuarea acțiunii de urmărire penală participă trei avocați care îi apără interesele dlui Alexandr Stoianoglo.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost suspendat fin funcția de procuror general, iar pe numele său a fost inițiat un proces penal pe 4 capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. 

Pe 8 octombrie, la expirarea termenului de 72 de ore de la reținerea sa, judecătorii au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu. Stoianoglo susține că nu există probe împotriva sa și că dosarul ar fi unul politic. Avocații săi au depus o solicitare privind eliberarea sa, în timp ce procurorii au cerut plasarea acestuia în detenție în penitenciar. Instanța a respins ambele solicitări și a dispus ca acesta să rămână în arest la domiciliu.

Ultima oară, Stoianoglo a făcut declarații pentru presă pe 15 octombrie, în sala de judecată a Curții de Apel.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: