Noi reguli de călătorie în Italia. Moldovenii vor putea intra în peninsulă doar pentru urgențe
Full Article 2 minutes read

Noi reguli de călătorie în Italia. Moldovenii vor putea intra în peninsulă doar pentru urgențe

Începând din 26 octombrie, moldovenii care vor să călătorească în Italia trebuie să respecte noi reguli. În conformitate cu ordonanța Ministrului italian al sănătății, țara noastră este exclusă din „lista D”.

Asta înseamnă că persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în Republica Moldova, vor putea intra în Republica Italiană doar pentru motive de muncă, urgență absolută, nevoile de sănătate, nevoile de studiu, întoarcerea acasă, la domiciliu sau la reședință, intrarea pe teritoriul național de către cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, ș.a.

Printre măsuri obligatorii la intrarea/întoarcerea din Republica Moldova în Republica Italiană se regăsesc:

  1. a) completarea formularului digital de localizare, care poate fi accesat aici: https://app.euplf.eu/#/
  2. b) obligativitatea prezentării adeverinței care confirmă efectuarea în cele 72 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian a unui test diagnostic molecular sau antigenic, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 (nu se acceptă certificatele de vaccinare ca alternativă în schimbul testului);
  3. c) autoizolarea persoanelor în cauză la adresa indicată în Formularul de localizare a pasagerilor pentru o perioadă de zece zile cu informarea autorității sanitare teritoriale și testării suplimentare la sfârșitul acestei perioade.

Copiii sub 6 ani sunt scutiți de efectuarea testului molecular sau de captură antigen.

Aceste condiții de călătorie vor fi valabile până la 15 decembrie 2021.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: