Norvegia renunță la vaccinul AstraZeneca. A fost oprită deocamdată și administrarea serului Johnson & Johnson
Full Article 2 minutes read

Norvegia renunță la vaccinul AstraZeneca. A fost oprită deocamdată și administrarea serului Johnson & Johnson

Norvegia a eliminat vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca din campania sa de imunizare. Anunțul a fost făcut de către premierul norvegian Erna Solberg, relatează AGERPRES.

Şefa guvernului norvegian a declarat că decizia a fost luată pe baza sfaturilor unui comitet de experţi şi ale Institutului Norvegian pentru Sănătate Publică (FHI), care au recomandat excluderea vaccinurilor produse de AstraZeneca şi Johnson & Johnson din campania de imunizare din cauza riscului apariţiei unor efecte secundare foarte rare, însă grave.

Norvegia a extins, de asemenea, oprirea temporară a utilizării serului Johnson & Johnson, însă nu l-a exclus deocamdată din campania sa de vaccinare, a mai spus Solberg. Guvernul intenţionează să ofere vaccinul Johnson & Johnson celor care doresc să fie imunizaţi cu acest ser.

Norvegia nu a început încă să folosească vaccinul de la Johnson & Johnson.

Recomandările comitetului de experţi s-au bazat parţial pe situaţia actuală din Norvegia, unde numărul infectărilor este redus comparativ cu alte ţări.

Norvegia a stopat folosirea vaccinului AstraZeneca pe 11 martie ca măsură de precauţie după apariţia unor cazuri rare de cheaguri de sânge după vaccinare, soldate şi cu decese. Aproximativ 138.000 de persoane fuseseră vaccinate cu acest ser până atunci.

Danemarca a exclus vaccinul AstraZeneca din campania sa de inoculare în urmă cu o lună.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: